X

Σαμαράς: Ανασύνταξη της ΝΔ και συγκρότηση άτυπου πολιτικού συμβουλίου

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα είναι η γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. Τον Νικήτα Κακλαμάνη προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής.

Ant1news

«Θα κάνουν τα πάντα για να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία και να τη βυθίσουν στην εσωστρέφεια», προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της ομιλίας του στην εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ. «Θα προσπαθήσουν μάταια, όμως. Η δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας θα έρθει σύντομα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε την ανασύνταξη της παρατάξης, με τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού συμβουλίου και ανασυγκρότηση της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού.

Ανακοίνωσε πως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα αναλάβουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Κάνοντας μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε πως «έγιναν λάθη», ωστόσο επισήμανε πως η ΝΔ έχασε το μικρότερο ποσοστό που έχει χάσει ποτέ ευρωπαϊκό κόμμα μετά από περίοδο διακυβέρνησης.

Είπαμε την αλήθεια, επισημαίνοντας τους κινδύνους στους ψηφοφόρους, συνέχισε ο κ. Σαμαράς. «Το βράδυ των εκλογών δήλωσα ότι εύχομαι οι προβλέψεις μου να διαψευσθούν», υπενθύμισε και σχολίασε «οι πρώτες εξελίξεις, δυστυχώς, δείχνουν ότι είναι αλήθεια».

Τέλος ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην περιβόητη τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Μαξίμου, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν δικό του λάθος. «Καμία ενημέρωση δεν είχα για το πότε θα πάει ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου. Είχα κάθε πρόθεση να πάω, αφού το βράδυ των εκλογών τον είχα πάρει τηλέφωνο για να τον συγχαρώ».

Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση Σαμαρά-Σουλτς

Συνάντηση διάρκειας μίας ώρας είχαν νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη λεωφόρο Συγγρού. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.