X

Άνοιγμα Λοβέρδου σε ΚΙΔΗΣΟ και στελέχη από ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας δεν δημοσιοποίησε τις προθέσεις του για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

«Τα ΜΜΕ γνωστοποιούν στους πολίτες τα όσα συμβαίνουν στη πολιτική ζωή αλλά οι υποψηφιότητες δεν κατατίθενται στα ΜΜΕ. Δεν θα κάνω τέτοιο λάθος» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός κάνοντας άνοιγμα σε «Παπανδρεϊκά» στελέχη να συναντηθούν με το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Ο κ Παπανδρέου πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον εαυτό του, στους συνεργάτες του και στο λαό για αυτό που έκανε. Φυσικά και η πρόταση απευθύνεται σε όλους. Αλλά ενότητα δεν σημαίνει περιορισμός της συζήτησης με τους «Παπανδρεϊκούς». Κάλεσμα ενότητας δεν απευθύνεται μόνο στον κ. Παπανδρέου αλλά και σε εκείνους που είναι στη ΔΗΜΑΡ, στο Ποτάμι αλλά και στους πολλούς που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι ζήτημα χρόνου να επιστρέψουν».

Αντιθέτως η Εύη Χριστοφιλοπούλου έριξε «πόρτα» στους «Παπανδρεϊκούς». Με συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ FM» ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει χώρος στο ΠΑΣΟΚ για τον κ. Παπανδρέου και κάποια στελέχη που τον ακολούθησαν και δεν νομίζω ότι και οι ίδιοι το θέλουν. Διαχώρισαν τη θέση τους, υιοθέτησαν ακραίο πολιτικό λόγο απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και επέδειξαν στοιχεία ρεβανσισμού. Ο κόσμος της Παράταξης αισθάνεται πικρία και για τη διάσπαση αλλά και για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν πολιτικά την κατάσταση. Υπάρχει, όμως, χώρος για τους απλούς ψηφοφόρους του κόμματος του κ. Παπανδρέου, με τους οποίους δεν μας χωρίζει απολύτως τίποτα.»

Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΟ και του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ηγεσία, έχει ξεσπάσει υπόγειος πόλεμος για τον τρόπο ανάδειξης του νέου αρχηγού καθώς υπάρχουν στελέχη που προτείνουν να μην εκλεγεί ο νέος πρόεδρος με κάλπες στη βάση με το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει την ευκαιρία να αποτινάξει τον προεδροκεντρικό του χαρακτήρα, που θεωρούν ότι του στοίχισε πολιτικά.