X

Ανδρουλάκης: Κωμικοτραγικό να διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, 10 στελέχη

Δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της στείρας άρνησης απέναντι στη κυβέρνηση, υποστηρίζει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ερωτηθείς για την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθηθεί απέναντι στη κυβέρνηση ο κ. Ανδρουλάκης είπε όχι στην στείρα αντιπολίτευση, «Εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση και ότι θεωρούμε πως είναι σε στρατηγική εντός της ζώνης του ευρώ, με προοδευτική και πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, με την ελληνική κοινωνία να είναι μια πιο ανοιχτή κοινωνία. Δεν θα είμαστε μια στείρα άρνηση και δεν θα λέμε σε όλα «όχι», όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν το Μνημόνιο και μετά το Μνημόνιο».

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν ξεκαθάρισε αν τον ενδιαφέρει η διεκδίκηση της προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά θεώρησε κωμικοτραγικό να διεκδικούν την αξία του κινήματος που σήμερα έχει ποσοστό 4,67%, 10 στελέχη. Στη συνέντευξη που έδωσε στο ΒΗΜΑFM, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα καταθέσω ένα σχέδιο στο συνέδριο, το οποίο θεωρώ ότι θα είναι ένα σχέδιο προοπτικής για την παράταξη , αλλά δεν ταυτίζεται με την προοπτική να είμαι εγώ σε μια μεγαλύτερη θέση από αυτή που είμαι σήμερα ή σε ένα άλλο αξίωμα και σ’ αυτό θεωρώ πρέπει να κινηθεί και η πλειοψηφία των στελεχών.

Να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Η εικόνα των τελευταίων ημερών ότι για ένα κόμμα του 4,67% ενδιαφέρονται 10 υποψήφιοι είναι κωμικοτραγική. Ας τα συζητήσουμε αυτά, έχουμε τρεις μήνες μπροστά και να τα πούμε όλα στο συνέδριο. Ας κάνουμε για τρεις μήνες γόνιμη και παραγωγική αντιπολίτευση και έχουμε μετά χρόνο να τα πούμε στο συνέδριο. Όταν θα έρθει η ώρα, θα τα κουβεντιάσουμε όλα».

Τέλος σε ότι αφορά το αν θα πρέπει ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από το συνέδριο ή από την βάση υποστήριξε, «Στο συνέδριο μέσα, μπορούμε να το συζητήσουμε κι αυτό, διότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τα ποσοστά που είχε τα προηγούμενα χρόνια και τα χιλιάδες μέλη για να αποφασίζουν. Το σωστό, όμως, θα ήταν να εκλεγεί ο πρόεδρος από τη βάση, όπως ορίζει το σημερινό καταστατικό. Όμως, είναι ένα μεγάλο ζήτημα αν η συμμετοχή σ’ αυτή τη διαδικασία είναι πάρα πολύ μικρότερη από αυτή που ήταν τα προηγούμενα χρόνια».