X

Λυμπεράκη: Ο Πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις

Υποσχέθηκε να αλλάξει πολλά χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει τίποτα, επαναλαμβάνοντας προεκλογικές γενικότητες, είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού

Ant1news

Η βουλευτής του «Ποταμιού», Αντιγόνη Λυμπεράκη, πραγματοποίησε την παρθενική ομιλία για το «Ποτάμι» στο κοινοβούλιο ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του νεοεισελθόντος κόμματος στη βουλή.

Στην ομιλία της η κ. Λυμπεράκη επαναδιατύπωσε μεταξύ άλλων, την πίστη της παράταξης που εκπροσωπεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση-υπενθυμίζοντας προεκλογικές της δεσμεύσεις-την άμεση εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

«Είναι πρώτη φορά που το Ποτάμι – το νέο κίνημα που εκφράζει το Κέντρο των Αλλαγών – παίρνει τον λόγο στην Βουλή. Φτιάξαμε το Ποτάμι για να αλλάξουμε τη χώρα χωρίς να τη γκρεμίσουμε. Επειδή πιστεύουμε πως η χώρα μας, για να πάει μπροστά, χρειάζεται να κάνει βαθιές και ουσιαστικές τομές.

Τόσα χρόνια ακούγαμε όλες τις πλευρές να αναλώνονται σε ρητορικές κορώνες και σε ανέξοδες αναμετρήσεις με ανεμόμυλους. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν: Διατήρηση παλιών δομών. Διαιώνιση του πελατειακού κράτους. Συντήρηση. Ένας αυτοτροφοδοτούμενος κατήφορος που άρχιζε από έλλειψη αυτοπεποίθησης και οδηγούσε σε προσκόλληση στο χτες και εμπέδωνε μόνιμη φοβία για το αύριο».

Η κ. Λυμπεράκη αναφέρθηκε και σε αυτά που δεν άκουσε από τον πρωθυπουργό στη χτεσινή του ομιλία, «Πού είναι η απλή αναλογική, πού η αναθεώρηση του Συντάγματος, πού ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας; Που πήγε το Σύμφωνο Συμβίωσης; Δεν ακούσαμε τίποτα για την οικονομία πέρα από το κλασικό ευχολόγιο για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Ο Πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις».