X

ΝΔ: Χιλιάδες πολίτες θα πληρώνουν πλέον από τη τσέπη τους, τα νοσήλια τους

Η ΝΔ εκφράζει τις ανησυχίες της  και για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία μετά την εξαγγελία για παραγωγή γενοσήμων από τον ελληνικό στρατό.

Ant1news

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουπλή σχετικά με την κατάργηση της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές ζητά η ΝΔ.

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής,  σε συνέντευξη του δήλωσε ότι το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας σε ιδιωτικές κλινικές, υποστηρίζοντας, «όταν το Κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το Δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο».

Σε ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, επισημαίνει πως πλέον χιλιάδες πολίτες θα αναγκάζονται  να πληρώνουν από την τσέπη τους το σύνολο των νοσηλίων.

Ακόμα ο κ. Καραγκούνης υποστήριξε πως Καραγκούνη η εξαγγελία για την παραγωγή γενοσήμων από τον ελληνικό στρατό θα οδηγήσει σε λουκέτο την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.