X

Καμμένος: Μέχρι εδώ ήταν η εξαθλίωση του ελληνικού λαού

Ο πρέσβης της Γερμανίας ζήτησε από τον Δραγασάκη να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με οποιονδήποτε άλλο εκτός των ΑΝΕΛ!

Ant1news

Για όλους και για όλα, μίλησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων ελλήνων , Πάνος Καμμένος, από το βήμα του 6ου συνεδρίου του κόμματος του, που διεξάγεται τρία χρόνια μετά την ίδρυση του.

Ο κ. Καμμένος προέβει σε ένα απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας των ΑΝΕΛ, ενώ παράλληλα σκιαγράφησε και το σχεδιασμό για τη μελλοντική πορεία του κόμματος. Στάθηκε στις δημοσκοπικές  μετρήσεις πριν τις εκλογές, οι οποίες έφερναν τους ΑΝΕΛ έξω από τη βουλή, υπονοώντας ότι δεν επρόκειτο για τυχαίο λάθος.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη από τον κ. Καμμένο η παρέμβαση  δύο «παραγόντων» από τη Γερμανία, οι οποίοι σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ζητούσαν τη μη συμμετοχή των ΑΝΕΛ, σε κυβέρνηση συνεργασίας.

«Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό πριν από μία εβδομάδα στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Εσωτερικό έγγραφο της Deutsche Bank, το οποίο περιέγραφε τις πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν προς όλα τα μέσα και αυτά ήταν ελληνικές τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης που είχαν πάρει διαφημίσεις και πολιτικά κόμματα, προκειμένου να μην αποτελέσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τον πυλώνα συγκρότησης κυβέρνησης. Το κείμενο κατέληγε λέγοντας “εάν είναι να γίνει αντιμνημονιακή κυβέρνηση, ας γίνει, αλλά προς Θεού, να μην συμμετέχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”», αποκάλυψε ο κ. Καμμένος.

Η δεύτερη και πιο εντυπωσιακή παρέμβαση λόγω της θεσμικής ιδιότητας της, έγινε σύμφωνα με τον κ. Καμμένο από το πρέσβη της Γερμανίας. «Το επιβεβαίωσε ακόμα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, όταν μας είπε ενώπιον του Κυβερνητικού Συμβουλίου ότι εκλήθη από τον Γερμανό πρέσβη, ο οποίος του υπέδειξε “εάν είναι να συνεργαστείτε αύριο, να μην συνεργαστείτε με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά με οποιονδήποτε άλλο”».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε ακόμα στις κόκκινες γραμμές που έθεσαν οι ΑΝΕΛ προεκλογικά και υποσχέθηκε ότι θα τηρηθούν όλες στο ακέραιο, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στη σύσταση εξεταστικών επιτροπών.