X

Θεοδωράκης: Φυγή από την πραγματικότητα τα περί εκλογών-δημοψηφίσματος

«Αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει με συνθήματα», διεμήνυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ant1news


«Δημιουργεί θλίψη ότι κάποιοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο σκέφτονται ήδη πώς θα δραπετεύσουν από την σκληρή πραγματικότητα», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την εκδήλωση του Ποταμιού “Ένας χρόνος και δέκα μέρες μετά”. 

«'Να κάνουμε εκλογές. Να κάνουμε δημοψήφισμα'. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή για να μην αναλάβουμε τις ευθύνες μας», δήλωσε  ο κ. Θεοδωράκης υπογραμμίζοντας ότι «η ψήφος των πολιτών είναι νωπή, ο πρωθυπουργός -και όχι η Βαβέλ των αρχηγίσκων- έχει πάρει την εντολή και πρέπει να την αξιοποιήσει». 

«Και ας μην προσπαθούν να μεταφέρουν τα αδιέξοδα του κόμματος τους στις πλάτες του κόσμου» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

«Πήρατε εντολή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το παλιό σύστημα χρεοκόπησε, αλλά δεν πήρατε εντολή να μας σύρετε σε μια άλλου τύπου χρεοκοπία» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης

«Αυτοί που κυβέρνησαν για δεκαετίες τη χώρα, έφυγαν, ηττήθηκαν .Το ηθικό του κόσμου αναπτερώθηκε. Και κάθε τόσο υπάρχει και μια απογοήτευση Υπουργοί, που μιλάνε αλλά δεν αποφασίζουν.  Επιτελεία, που ζωγραφίζουν αλλά δεν σχεδιάζουν.  Μοιάζουν σαν να μην συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών» συνέχισε υπενθυμίζοντας  στην κυβέρνηση τα «αυτονόητα» πως  «το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. Είμαστε το δέκατο μέλος αυτής της οικογένειας – δεν είμαστε επισκέπτες. Το νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ». 

Η καινούργια Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «θέλει τόλμη, θέλει αγώνα, θέλει συγκρούσεις. Και συγκρούσεις όχι μόνο στα Γιούρογκρουπ . Αλλά συγκρούσεις και με τον κακό μας εαυτό με τις ιδεοληψίες με τα στερεότυπα. Συγκρούσεις – σχέδιο – δουλειά».

Ξεκαθάρισε πως «Το Ποτάμι δεν θα ακολουθήσει τον άγονο δρόμο της δομικής αντιπολίτευσης, που τριάντα χρόνια τώρα υπηρετεί τυφλά το πολιτικό σύστημα. Εμείς είμαστε δημιουργική πολιτική δύναμη. Και είμαστε στη Βουλή για να στηρίζουμε το κοινό καλό – αν υπάρχει όποτε υπάρχει». 

Απευθυνόμενος, εξάλλου, «στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως σε αυτούς, και φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί, που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα ως ποταπή λεπτομέρεια» έστειλε το μήνυμα πως «αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει με συνθήματα».