X

Δένδιας κατά Βαρουφάκη: Κινδυνεύουμε με «ατύχημα» από την στάση του

Τα δημόσια οικονομικά αντέχουν μέχρι τις πρώτες 10 μέρες του Απριλίου, όπως είπε ο Νίκος Δένδιας επικαλούμενος πληροφορίες.

Ant1news

Σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για κίνδυνο απομόνωσης της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στα emails Χαρδούβελη και Βαρουφάκη.

«Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε» με τη στάση και τη διαπραγμάτευση, η οποία γίνεται είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε: «Ο υπουργός Οικονομικών με αυτό τον ιδιόρρυθμο τρόπο διαπραγμάτευσης, τον οποίο έχει καθιερώσει, μας απομονώνει στην Ευρώπη. Εγώ έχω δει έναν Έλληνα υπουργό Οικονομικών ο οποίος με έναν ιδιόρρυθμο τρόπο μπαίνει μέσα στο συμβούλιο υπουργών και αρχίζει και τους κάνει μάθημα, τους κάνει διάλεξη, σε ανθρώπους που είναι υπουργοί πλουσιότερων, αλλά και φτωχότερων χωρών, που μας έχουν δανείσει λεφτά. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να διαπραγματευτείς. Να λες όχι και να είσαι σοβαρός. Να υποδεικνύεις τη διέξοδο, να δημιουργείς συμμαχίες και να προστατεύεις την πατρίδα σου. Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε και στο τέλος να οδηγηθούμε σε ατύχημα από αβελτερία».

Για το email Βαρουφάκη και το email Χαρδουβέλη ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι δεν έχουν και τόση διαφορά, ενώ προειδοποίησε ότι οι πληροφορίες που έχει, αναφέρουν ότι τα δημόσια οικονομικά αντέχουν μέχρι τις πρώτες 10 μέρες του Απριλίου.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ ο κ. Δένδιας διευκρίνισε πως «είπα τις απόψεις μου πολύ καθαρά, και έχω πολύ ήσυχη τη συνείδηση μου η ευθύνη ανήκει πλέον σε άλλους».