X

ΠΑΣΟΚ: Τώρα θα καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σημασία του PSI

"ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τώρα φέρουν τις κυβερνητικές ευθύνες και θα κληθούν να δώσουν  εξηγήσεις  για τα αποθεματικά των ταμείων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το  ΠΑΣΟΚ,  παίρνοντας θέση στην αντιπαράθεση σχετικά με τα αποθεματικά των Ταμείων και απαντώντας στις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το PSI, την ώρα που το Δημόσιο μέσα σε 5 ημέρες θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 2,5 δις ευρώ.

«Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα ρευστότητας «αξιοποιώντας» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, θα καταλάβει πόσο άθλιες και ανόητες ήταν και είναι οι συκοφαντίες κατά του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης του χρέους που έγινε το 2012», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, επισημαίνει ότι «οι ευθύνες των συνδικαλιστικό-κομματικών διοικήσεων των Ταμείων που δεν σεβάστηκαν τις υποδείξεις της τότε κυβέρνησης και δεν αποκατέστησαν το χαρτοφυλάκιο των ταμείων μετά το PSI, όπως το έκανε το ΙΚΑ (που πήγε το χαρτοφυλάκιο του όχι απλώς στο 100% , αλλά στο 130 %), είναι μεγάλες και πρέπει να διερευνηθούν».

«Τώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν είναι η ανεύθυνη αντιπολίτευση που έλεγε ό,τι ήθελε, όπως ήθελε. Τώρα φέρουν τις κυβερνητικές ευθύνες και θα κληθούν να δώσουν  εξηγήσεις  για τα αποθεματικά των ταμείων, αλλά και για την παρακράτηση κοινοτικών κονδυλίων, όπως αυτά του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες», τονίζει ακόμα το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Τέλος, τονίζει ότι το PSI και η πλήρης εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν το 2012, είναι το μόνο που μπορεί πρακτικά να γίνει για το χρέος, το μείζον θέμα που, όπως επισημαίνει, «έχει κάνει ‘γαργάρα’ η κυβέρνηση των κ.Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη».