X

«Το μέλλον της Ελλάδας και της Κύπρου είναι στην καρδιά της ΕΕ»

Η μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης πρέπει να έχει και εμάς στους κόλπους της, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντηση με τον  ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Ant1news


Η Ευρώπη έχει ανάγκη από πολιτικές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των λαών και όχι των μεγάλων συμφερόντων, συμφώνησαν Σταύρος Θεοδωράκης και Άντρος Κυπριανού, κατά τη συνάντησή τους στην Βουλή.

«Νομίζω ότι συμφωνούμε ότι υπάρχουν κάποια μείζονα ζητήματα αναφορικά με τις πολιτικές που ακολουθούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία θα πρέπει να τεθούν επί τάπητος και να συζητηθούν σοβαρά και διεξοδικά έτσι ώστε να λεχθεί και η διαφορετική άποψη για το πως θα πρέπει να προσαρμοστούν οι πολιτικές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαών και όχι των μεγάλων συμφερόντων, ιδιαίτερα των πολυεθνικών εταιρειών», τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή, όπως εξήγησε «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν δεκτές οι τουρκικές απειλές, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρξει διασύνδεση του ζητήματος του φυσικού αερίου με τη λύση στο Κυπριακό και βέβαια οι όποιες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις θα πρέπει να βασίζονται στο συμφωνημένο πλαίσιο, το οποίο παρέχεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως «είμαστε σύμφωνοι ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι πρέπει συνεχώς να διαπραγματεύονται σκληρά αλλά είμαστε επίσης σύμφωνοι ότι η μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης πρέπει να έχει και εμάς στους κόλπους της. Και η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν ανάγκη από μεγάλες μεταρρυθμίσεις, από μεγάλες αλλαγές που θα μας φέρουν στην καρδιά της Ευρώπης και όχι στο περιθώριο της».

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό η θέση του Ποταμιού, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, είναι  «ότι οι Κύπριοι τα ξέρουν καλύτερα και εμείς συμπαραστεκόμαστε με δεδομένη την πεποίθηση μας ότι κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει λύση χωρίς βέβαια να υποχωρήσουμε στις απειλές και τους λεονταρισμούς των Τούρκων. Το μέλλον της Κύπρου είναι να είναι μια ενωμένη δημοκρατία και το μέλλον της Ελλάδας και της Κύπρου είναι να είναι δύο δυνατές χώρες στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολιτικές προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος των συντεχνιών και των μεγάλων συμφερόντων».