X

Την λίστα όσων μπήκαν στην ρύθμιση-εξπρές ζητά το Ποτάμι

Με ερώτηση του ο Χάρης Θεοχάτης καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει την Βουλή και για χρήματα που μπήκαν στο ταμείο.

Ant1news


Να κατατεθεί στην Βουλή η λίστα των οφειλετών που εντάχθηκαν στην ρύθμιση-εξπρές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ζητά το Ποτάμι.

Με ερώτηση που υπογράφει ο Χάρης Θεοχάρης, το Ποτάμι ζητά να πληροφορηθεί για τα αποτελέσματα της ρύθμισης που λήγει σήμερα και για την οποία όπως είπε η Νάντια Βαλαβάνη, δεν θα δοθεί παράταση.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών, υπό τις παρούσες συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας των δημοσίων ταμείων, σημαντικής υστέρησης των δημοσίων εσόδων και συνεχών χρηματοδοτικών αναγκών για την εξυπηρέτηση και αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, η αποτελεσματικότητα της εν λόγω ρύθμισης αλλά και αυτών που εισήχθησαν μέσω του νόμου 4321/2015 για την επανεκκίνηση της οικονομίας καθίσταται κομβικής σημασίας για την ομαλή εξέλιξη των δημόσιων οικονομικών και για την λειτουργία του συνόλου της εθνικής οικονομίας.

Κι αυτό, συνεχίζει ο Χάρης Θεοχάρης, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να πρέπει να επιλέξει μεταξύ των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας (δόση 415 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ και δύο λήξεις εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 2,4 δις ευρώ) και των εσωτερικών υποχρεώσεων για μισθούς και συντάξεις.