X

Καρκατσούλης: Να σταματήσει ο Πρωθυπουργός να είναι θεατής

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του Ποταμιού καλεί τον Πρωθυπουργό να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της έννομης τάξης.

Ant1news

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης σε ερώτηση δημοσιογράφων για την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακόμα και τα προφανή, η τήρηση της νομιμότητας και η περιφρούρηση των δημοσίων κτιρίων μετατρέπονται σε μείζονα κυβερνητικά ζητήματα λόγω των διαφωνιών των υπουργών. Παρακολουθούμε τον κ. Πανούση να περιμένει την πρωθυπουργική εντολή για να συλλάβει τους καταληψίες ενώ ο κ. Βούτσης διαφωνεί. Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να αναλάβει επιτέλους την πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησής του προκειμένου να μη συνεχίσει η κατάλυση της νομιμότητας και οι καταλήψεις στα δημόσια κτίρια.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο παραιτήσεων υπουργών, ο κ. Καρκατσούλης ανέφερε: «Αυτό είναι θέμα, που πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Εκείνο το οποίο ζητάμε εμείς είναι να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η διγλωσσία που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης και να υπάρξουν θετικές ενέργειες προς την περιφρούρηση της νομιμότητας.»

Αργότερα, κύκλοι του Ποταμιού, αναφερόμενοι στα όσα συνέβησαν στην Βουλή, έλεγαν με νόημα ότι «Είναι προφανές πια ότι από την κυβέρνηση έχουν γίνει κραυγαλέα άστοχες επιλογές προσώπων. Μια πρόχειρη λύση, που θα προτείναμε στον κύριο Τσίπρα θα ήταν μια αμοιβαία κι επωφελής για όλους μετακίνηση: η κυρία Κωσταντοπούλου να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο κύριος Πανούσης να αναλάβει τη θέση της στην Προεδρεία της Βουλής. Είναι βέβαιο ότι με αυτή τη λύση οι μεν αντιεξουσιαστές θα μείνουν από μόνοι τους στο εξής εκτός Βουλής, το δε Κοινοβούλιο θα ανακτήσει την ομαλή λειτουργία του υπό την προεδρεία ενός έμπειρου πανεπιστημιακού- όπως ο κ. Πανούσης- που είναι προφανές ότι κάποιοι τον εμποδίζουν να ασκήσει τα καθήκοντά του.»