X

ΝΔ:Τα πέντε ψέματα της κυβέρνησης

Στο στόχαστρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πέντε συγκεκριμένες δηλώσεις και δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού κι άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί πως συνεχίζει να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό εξαπέλυσε η ΝΔ. Σε κείμενο της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος καταγράφονται πέντε δηλώσεις και δεσμεύσεις του Αλεξη Τσίπρα αλλά και κυβερνητικών στελεχών όπου σύμφωνα με τη ΝΔ αναδεικνύεται η διγλωσσία αλλά και η αφερεγγυότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τις δηλώσεις τόσο του Αλεξη Τσίπρα όσο και του Γιάνη Βαρουφάκη πως η κυβέρνηση πέτυχε μέσα από τη διαπραγμάτευση τη μείωση του ύψους του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος στη ΝΔ υποστηρίζουν πως«όπως αποκαλύφθηκε από τους Financial Times (1/4/2015), η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τη λίστα που απέστειλε στους “θεσμούς”, δεσμεύεται να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,1% του ΑΕΠ φέτος, ενδεχομένως και 3,9% του ΑΕΠ.»

Απαντώντας στις δηλώσεις του Αλεξη Τσίπρα στη Βουλή πριν μερικές μέρες πως η κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα, « όχι στο χείλος του γκρεμού, αλλά πεσμένη βαθιά μέσα στο γκρεμό», στη ΝΔ επισημαίνουν, non papers που έδινε στη δημοσιότητα (18/2/2015) ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεδριάσεις του Eurogroup, και όπου παραδέχεται  ότι παρέλαβε τη χώρα με πλεονάσματα ενώ την ίδια ώρα υποστήριζε  ότι αυτά τα πλεονάσματα είναι η αφετηρία στην οποία στέκεται η κυβέρνησή του.

Σχετικά με τις δηλώσεις τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Βαρουφάκη ότι δεν θα δεχθούν νέα υφεσιακά μέτρα στη ΝΔ υπενθυμίζουν τη   λίστα που απέστειλαν προς τους «θεσμούς», και όπου, σύμφωνα με τη Λεωφόρο Συγγρού «αποκαλύπτεται ότι συμπεριλαμβάνονται υφεσιακά μέτρα, όπως η αύξηση των συντελεστών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και η κατάργηση φορολογικών απαλλαγών και εκπτώσεων. Και αυτό προφανώς είναι μόνο η αρχή, καθώς δεν κατέληξαν ακόμη σε συμφωνία.»

Οσον αφορά τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ακύρωση της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ στη ΝΔ επισημαίνουν και πάλι τη λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, και όπου τονίζεται πως «η διαχείριση των ιδιωτικοποιήσεων έχει ανανεωθεί, ενώ η διαδικασία διαγωνισμών, η οποία διεκόπη από τις εκλογές, έχει ξανά ξεκινήσει όπως, π.χ. στην περίπτωση του ΟΛΠ».

Μαλιστα, σύμφωνα με τη ΝΔ η κυβέρνηση, θέτει ως στόχο ότι «τα συνολικά έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις για το 2015 αναμένονται στο 1,5 δις».

Τέλος για την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του στη Βουλή, στη ΝΔ δίνουν στη δημοσιότητα έγγραφο της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο απευθύμνεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και όπου αναφέρεται ότι «είναι προφανές ότι τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο το δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας, τόσο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Προϋπολογισμού του 2014 και του 2015, όσο και των στόχων του ΜΠΔΣ για τα επόμενα οικονομικά έτη 2016 – 2018».