X

Μπακογιάννη: Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται

Το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη προς όσους απαιτούν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Γιατί κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σπέρνει διχαστικές λογικές στην ελληνική κοινωνία.

Ant1news

Ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης σε δικαστικές αποφάσεις κατήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την διάταξη που δίνει το πράσινο φως για την αποφυλάκιση του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Σάββα Ξηρού.

«Ποιο είναι το μήνυμα που σήμερα η κυβέρνηση στέλνει στον ελληνικό λαό; Ότι ο Σάββας Ξηρός είναι αγωνιστής; Υπάρχει πιο ακραία μορφή φασισμού από αυτή που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές; Γιατί για μένα αγωνιστής είναι ο Μανώλης Γλέζος. Αγωνιστής ήταν και ο Παύλος Μπακογιάννης. Στο δικό μου λεξιλόγιο κάποιος χαρακτηρίζεται αγωνιστής, αυτός σίγουρα δεν είναι ο δολοφόνος αλλά το θύμα», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το συζητούμενο νομοσχέδιο χαράσσει νέες διαχωριστικές γραμμές και σπέρνει διχαστικές λογικές στην ελληνική κοινωνία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θύμισε ότι ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια και 1075 χρόνια κάθειρξης για δολοφονίες, ένοπλες ληστείες, εκρήξεις και ένταξη στην 17 Ν και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι καμία δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες, διότι η λογική τους έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη δημοκρατία.

«Η ευθεία παρέμβαση της νομοθετικής εξουσίας στις αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι το μεγαλύτερο λάθος σήμερα, η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά και δεν εκβιάζεται. Το μήνυμα που θέλω να στείλω προς όλους όσους μας απειλούν μέσω ιστοσελίδων που θέλουν να σιωπήσουμε απαιτώντας την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού είναι απλό. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», είπε.