X

Ποτάμι: Οι αλλαγές στη Παιδεία θα μας γυρίσουν μισό αιώνα πίσω

Ο κ. Θεοδωράκης με επίκαιρη ερώτηση του ζητά ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό για το πολυνομοσχέδιο της παιδείας που ανακοινώθηκε.

Ant1news

Σειρά αναχρονιστικών ρυθμίσεων που θα γυρίσουν την ανώτατη εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό σύστημα μισό αιώνα πίσω, προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ζητά ενημέρωση για το πολυνομοσχέδιο που ανακοινώθηκε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου ικανοποιεί το παλαιοκομματικό πανεπιστημιακό κατεστημένο, τις μειοψηφικές κομματικές παρατάξεις και τα συμφέροντα που θέλουν να ελέγχου τα ανώτατα ιδρύματα και βρίσκεται σε απόλυτη αντιδιαστολή με τις ακαδημαϊκές πρακτικές των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής ζητά να οριστεί η «ώρα του πρωθυπουργού». Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 11 εβδομάδες από την έναρξη των εργασιών της τρέχουσας Κοινοβουλευτικής Περιόδου, αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί, σημειώνει.