X

Βενιζέλος: Είμαστε ταμειακά χρεοκοπημένη χώρα

Επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου.

Ant1news

Ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι «είμαστε ταμειακά χρεοκοπημένοι ως χώρα» βλέπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρίνει την κυβέρνηση και για τη διαπραγματευτική της τακτική, διερωτώμενος «αν είναι εθνικά υπερήφανη διαπραγμάτευση».

Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι η αναγκαστική δήμευση των αποθεματικών των δήμων, των περιφερειών, των ασφαλιστικών ταμείων, όλων των φορέων του δημοσίου για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους λίγων ημερών.

Είμαστε δυστυχώς ταμειακά χρεοκοπημένοι ως χώρα και την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που ταλαιπωρεί τον τόπο με μία διελκυστίνδα τριών μηνών.

Και τώρα τι θέλει να πει στους Ευρωπαίους με τους οποίους διαπραγματεύεται δήθεν σκληρά; «Βοηθήστε μας, υποχωρήστε, δώστε μας λίγα λεφτά ως μία δόση του δανείου για να μην καταστραφούμε».

Είναι αυτό αξιοπρεπές και αποτελεσματικό επιχείρημα;  Είναι αυτό εθνικά υπερήφανη διαπραγμάτευση;».