X

Θεοδωράκης: Πάση θυσία στο ευρώ

«Η χώρα έχει πρωθυπουργό κι είναι ο Τσίπρας. Κυβέρνηση δεν έχει», τόνισε Σταύρος Θεοδωράκης και έκανε λόγο για λανθασμένη τακτική που έχει οδηγήσει σε απομόνωση της Ελλάδας.

Ant1news

Δεν θα δεχθούμε να μπούμε σ΄συτή τη κυβέρνηση, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, γιατί όπως είπε «όταν μπαίνεις σ ένα λεωφορείο πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή του».

Σε συνέντευξή του στο Star, αποκάλυψε ωστόσο ότι στην συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα την επομένη των εκλογών, του πρότεινε να σχηματίσει κυβέρνηση από προσωπικότητες της ευρύτερης κεντροαριστεράς ξεπερνώντας τα κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ. «Το επαναλαμβάνω και τώρα» είπε.

«Αν αντιλαμβάνεται ότι έχει περιορισμένα περιθώρια σήμερα ας το κάνει και τώρα και θα τον στηρίξουμε. Εγώ δεν θέλω να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και διευκρίνισε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. «Η χώρα έχει πρωθυπουργό κι είναι ο Τσίπρας. Κυβέρνηση δεν έχει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Επέκρινε την κυβέρνηση για λανθασμένη τακτική που έχει οδηγήσει σε απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρώπη και επανέλαβε τη θέση του για παραμονή στο ευρώ πάση θυσία, επιμένοντας ότι "οποιοσδήποτε άλλος δρόμος οδηγεί στην κόλαση". 

 "Η κυβέρνηση πήγε απροετοίμαστη στη διαπραγμάτευση", τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι έχασε πολλά σε αυτό το διάστημα, καθώς, όπως είπε, "η Ευρώπη ήθελε τον Τσίπρα" αλλά ο πρωθυπουργός έχασε χρόνο και "όσο καθυστερεί θα του βάλουν και άλλα".

Κατά την άποψή του, "η Ελλάδα χάνει έδαφος", καθώς εξασθενεί η οικονομία και η κοινωνία της, ενώ συμπλήρωσε ότι  πρέπει να απολογηθούν τα στελέχη της κυβέρνησης "που... κατάφεραν να είμαστε μόνοι μας στις διαπραγματεύσεις, χωρίς ούτε ένα σύμμαχο, χωρίς καν το... δωδεκάρι της Κύπρου".

Όταν του ζητήθηκε να κρίνει τον Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργό , ο κ. Θεοδωράκης, αναγνώρισε την επιτυχία της συμμετοχής στη ευρωζώνη και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε , θύμισε ότι είχε ζητήσει δημόσια να απαντήσει για το πλιάτσικο, όπως είπε, που έγινε από υπουργούς του.