X

ΝΔ: Ολέθριες οι συνέπειες από αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Για βαρύτατο πλήγμα στην τοπική οικονομία των νησιών προειδοποιεί ο Μάνος Κόνσολας. Τι λέει για το ενδεχόμενο επιβολής νέων και πρόσθετων φόρων.

Ant1news

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις «ολέθριες συνέπειες» που θα έχει μια ενδεχόμενο αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά κρούει ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η επιβολή νέων και πρόσθετων φόρων στον Τουρισμό, στην εστίαση και στα καταστήματα, δεν θα έχει μόνο οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις αλλά και εθνικές και γεωπολιτικές.

Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε συγκεκριμένα ότι ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτησή του, την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και την επιβολή νέων και πρόσθετων φόρων στον Τουρισμό, στην εστίαση και στα καταστήματα στα νησιά του Αιγαίου.

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι η τοπική οικονομία των νησιών θα υποστεί βαρύτατο πλήγμα, το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων στα νησιά θα εκτοξευθεί στα ύψη μαζί με τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

«Η ανταγωνιστικότητα και η δυναμική του Τουρισμού μας θα μειωθούν, το τουριστικό μας προϊόν θα γίνει πιο ακριβό και οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. Το αποτέλεσμα θα είναι λιγότεροι επισκέπτες, πτώση των εσόδων, λουκέτα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και αύξηση του αριθμού των ανέργων», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Μάνος Κόνσολας και προσθέτει ότι «τα νησιά του Αιγαίου και ο Τουρισμός θα πληρώσουν πολύ ακριβά τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης, τη διαλυτική ασάφεια και τη διάψευση των ψευδαισθήσεων που καλλιέργησε».