X

Συνεχίζεται η «μάχη» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

«Προσυπογράφει» την ανακοίνωση της ΠΓ του ο Γιάννης Μηλιός, συνεχίζοντας τον εσωκομματικό πόλεμο που ξεκίνησε από τη διαμάχη Ζωής – Δραγασάκη.

Ant1news

«Συνυπογράφει» ο Γιάννης Μηλιός την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή επεισοδιακή κοινή συνεδρίασή της με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Η χθεσινή απόφαση της ΠΓ, δείχνει τα βήματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει απ την αρχή και σημασιοδοτεί τη σταθερή κριτική τοποθέτησή μου» αναφέρει σε tweet του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική απόφαση – ανακοίνωση ακολούθησε την κοινή συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο Γιάννης Δραγασάκης θα ενημέρωνε τα μέλη της για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Τα πνεύματα ωστόσο, οξύνθηκαν όταν του επιτέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να ακολουθήσει και ο Αλέξης Μητρόπουλος και άλλα μέλη των δύο ομάδων, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβερνητική πολιτική στον τομέα των διαπραγματεύσεων.

Η απόσταση της πορείας των διαπραγματεύσεων από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ήταν το βασικό θέμα της διαμάχης που ξέσπασε, προκαλώντας την αποχώρηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τη συνεδρίαση.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «οι κόκκινες γραμμές δεν ξεθωριάζουν», τονίζοντας ότι «ελιγμούς οπωσδήποτε θα κάνεις σε μια διαπραγμάτευση, αυτό που δεν θα κάνεις είναι να αποκλίνεις από τους βασικούς κορμούς των προεκλογικών σου δεσμεύσεων. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει».

Στο μεταξύ, το επεισόδιο στη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν το πρώτο της ημέρας, αφού κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του Κώστα Λαπαβίτσα και της Νίνας Κασιμάτη, όταν ο πρώτος εμμέσως πλην σαφώς, πρότεινε να συμπεριληφθεί στην εξεταστική και η περίοδος συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.