X

Έντονος αναβρασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Φουντώνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συμφωνίας με τους δανειστές. Τι μηνύματα στέλνουν Αριστερή Πλατφόρμα και Λαπαβίτσας.

Ant1news

 



Μια ημέρα μετά τη διαρροή του κειμένου Γιούνκερ με προτάσεις για συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως να συνεδριάσει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίσημο περιεχόμενο της ατζέντας στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει την ενημέρωση ενόψει της συνόδου κορυφής, την Τετάρτη και την Πέμπτη, στη Ρίγα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μια ημέρα μετά τη διαρροή του κειμένου Γιούνκερ με προτάσεις για συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές αλλά και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει με ισχυρότερη αυτή της Αριστερής Πλατφόρμας που το χαρακτήρισε σχέδιο άνευ όρων υποταγής.

Nα προχωρήσει στη ρήξη με τους δανειστές προέτρεψε την κυβέρνηση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή εκπομπή στο ThePressProject. Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα εντός του κυβερνητικού κόμματος υπάρχουν όλο και περισσότεροι που δείχνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν σε μια συμφωνία που θα ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης .

Το θερμόμετρο εντός του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει ακόμα περισσότερο με τους Γ. Μηλιό, Α, Νταβανέλο, Σόφη Παπαδογιάννη, Πάνο Λάμπρου και Γιώργο Σαπουνά να διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα στην ΕΣΗΕΑ, με αίτημα τη σύγκρουση με τους δανειστές.

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των στελεχών της Αριστερής Πτέρυγας.

Αντικείμενο της συζήτησης, στην οποία αναμένεται να παραστεί και ο πρωθυπουργός, θα είναι επίσης η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.