X

Το Ποτάμι: Προσχεδιασμένο έγκλημα η γενοκτονία των Ποντίων

Η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να αγωνίζεται για την ηθική δικαίωση των Ελλήνων  του Πόντου, τονίζει το Ποτάμι σε μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο.

Ant1news

Για μια άσβεστη φλόγα που σιγοκαίει και συντηρείται ζωντανή από τα πληγωμένα συναισθήματα του λαού κάνει λόγο το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του για την επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα της τότε κυβέρνησης των Νεότουρκων στην περίοδο 1914 – 1923, που είχε ως αποτέλεσμα , οι πρόγονοί μας να διωχθούν, ζώντας ένα πραγματικό ξεριζωμό, που συνοδευόταν από  δυσβάσταχτες κακουχίες και άπειρους θανάτους, από πείνα και δίψα.

Περισσότεροι από 350.000 Έλληνες έχασαν την ζωή τους. Όσοι κατόρθωσαν να επιστρέψουν, μετά από πολλές περιπέτειες, στην Μητροπολιτική Ελλάδα, δεν ξεχνούν. Μέχρι και σήμερα θυμόμαστε, καθώς η ιστορική μνήμη των Ελλήνων αποτελεί πηγή γνώσης για τις επόμενες γενιές.

Δεν αποτελεί ένδειξη μίσους μεταξύ των λαών. Αποτελεί την άσβεστη φλόγα που σιγοκαίει και συντηρείται ζωντανή από τα πληγωμένα συναισθήματα του λαού μας. Είναι η πένθιμη φωνή της λύρας των προγόνων μας, που δεν πρόκειται να σταματήσει να διαλαλεί τη θηριωδία.

Η Ποντιακή Γενοκτονία, δυστυχώς, δεν αναγνωρίζεται από το σύνολο των διεθνών οργανισμών. Η ελληνική ψυχή αποζητά και η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να αγωνίζεται για την ηθική δικαίωση των Ελλήνων  του Πόντου παρ’ ότι η επίσημη Τουρκία επιμένει να μην ομολογεί και να αρνείται την γενοκτονία, κόντρα στα ιστορικά γεγονότα και την αλήθεια».

Μήνυμα ειρήνης και σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, ενώ για ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τονίζει ότι η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας συμβολίζει την εναντίωση απέναντι στη λήθη και στην απόκρυψη της ιστορίας.