X

Επίθεση ΚΚΕ σε όσους επιχειρούν «ρήξη καρικατούρα»

Σφοδρά πυρά για το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, αλλά και τις προτροπές εντός ΣΥΡΙΖΑ για υιοθέτηση στρατηγικής ρήξης. Την Τουρκία θα επισκεφθεί ο Κουτσούμπας.

Ant1news

«Χαμένος θα βγει πάλι ο λαός», τονίζει σε ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, αναφερόμενο στην διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, ενώ κάνει λόγο για «ρήξη καρικατούρα», σχολιάζοντας όσα υποστηρίχθηκαν από μεγάλη μερίδα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, περί υιοθέτησης στρατηγικής ρήξης και εξόδου από το ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Περισσός, «απέναντι στο κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και δανειστές - ο καθένας με τον τρόπο του - η απάντηση πρέπει να είναι μονομερής διαγραφή του χρέους, ρήξη πραγματική με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, και όχι ρήξη «καρικατούρα» - όπως προτείνουν ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ - απ’ την οποία χαμένος θα βγει πάλι ο λαός, ενώ κερδισμένα θα είναι τμήματα του κεφαλαίου».

Στην Τουρκία ο Κουτσούμπας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία (26-29 Μαΐου), μετά από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

Στην διάρκεια της επίσκεψης θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία και οργανώσεις του ΚΚ Τουρκίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ πρόκειται να μιλήσει σε φοιτητές και εργαζόμενους σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, καθώς και σε εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΚ Τουρκίας στο πολιτιστικό κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα μεταβεί επίσης στη Σμύρνη όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας, ενόψει των εκλογών που πραγματοποιούνται στη χώρα τον Ιούνιο.