X

Χρυσοβελώνη: Εάν η συμφωνία δεν είναι έντιμη δεν θα την αποδεχτούμε

Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ σχολίασε τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη. Τι είπε για τον διορισμό της κόρης της στο ΥΠΕΘΑ.

Ant1news

Για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και το κείμενο της συμφωνίας που θα καταλήξουν μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ σχολίασε και το διορισμό της κόρης της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Συγκεκριμένα, η κ. Χρυσοβελώνη μιλώντας στο Βήμα Fm τόνισε ότι εάν η συμφωνία δεν είναι έντιμη και επωφελής για τον ελληνικό λαό ή αν παραβιάζει τις «κόκκινες γραμμές» των ΑΝΕΛ, τότε δεν θα την αποδεχτούν.

«Εάν η φορολογία είναι παράλογη, εάν για τον ΕΝΦΙΑ μπορούμε και κάνουμε μια υποχώρηση για το 2015 και έρθουν και μας πουν ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ένας φόρος, ο οποίος θα ισχύσει όπως ήταν μέχρι σήμερα για πάντα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζουμε οι ΑΝΕΛ» είπε ακόμα η κ. Χρυσοβελώνη.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία και να κάνουμε, εάν δεν λύσουμε το πρόβλημα του χρέους, του πώς θα διαχειριστούμε το χρέος σε βάθος χρόνου, οποιαδήποτε συμφωνία και να γίνει, θα είναι άνευ αντικειμένου».

«Σαφώς εμείς οι ΑΝΕΛ λέμε ότι η λύση είναι η διαγραφή του χρέους και είναι διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους και η κυβέρνηση δεν απομακρύνεται από αυτή τη λογική. Μιλάει για αναδιάρθρωση, απομείωση και ένας από τους τρόπους που μπορεί να επιτευχθεί η απομείωση είναι και η διαγραφή» είπε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ.

Για το διορισμό της κόρης της στο ΥΠΕΘΑ είπε: «Δεν έχω τη δυνατότητα ούτε να διορίσω την κόρη μου ούτε τον οποιονδήποτε. Η κόρη μου είναι συνεργάτης του κ. Καμμένου εδώ και 1,5 περίπου χρόνο. Υπήρξε επιλογή του κ. Καμμένου, ο κ. Καμμένος την επέλεξε και νομίζω ότι ο κάθε υπουργός έχει τη δυνατότητα να επιλέγει ο ίδιος τους συνεργάτες του».