X

ΠΑΣΟΚ: Κυβερνητικό φεστιβάλ ανευθυνότητας και προχειρολογίας

«Μείζονος σημασίας θέματα – δόση ΔΝΤ, συναλλαγές μέσω ΑΤΜ- τίθενται με απίθανη επιπολαιότητα και προφανώς χωρίς καμία προετοιμασία».

Ant1news


Με αιχμηρή ανακοίνωση σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα θέματα της δόσης του ΔΝΤ και της φορολόγησης ή μη των συναλλαγών μέσω ΑΤΜ.

«Οι μισοί υπουργοί δηλώνουν ότι η δόση στο ΔΝΤ δεν θα καταβληθεί και οι άλλοι μισοί ότι θα καταβληθεί γιατί επίκειται η σύναψη συμφωνίας. Ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει το πρωί ότι θα φορολογηθούν οι συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και το μεσημέρι ότι δεν θα φορολογηθούν», τονίζει, μεταξύ άλλων, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το κυβερνητικό φεστιβάλ ανευθυνότητας και προχειρολογίας κορυφώθηκε σήμερα.

Οι μισοί υπουργοί δηλώνουν ότι η δόση στο ΔΝΤ δεν θα καταβληθεί και οι άλλοι μισοί ότι θα καταβληθεί γιατί επίκειται η σύναψη συμφωνίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει το πρωί ότι θα φορολογηθούν οι συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και το μεσημέρι ότι δεν θα φορολογηθούν.

Μείζονος σημασίας θέματα - όπως η εκ του πλάγιου νομιμοποίηση των καταθέσεων εξωτερικού - τίθενται με απίθανη επιπολαιότητα και προφανώς χωρίς καμία προετοιμασία ως προς το πλαίσιο που θέτουν οι διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο στα θέματα αυτά.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν πλήττουν την αξιοπιστία μόνο της κυβέρνησης αλλά και της χώρας και προξενούν πρόσθετη βλάβη στην εθνική οικονομία».