X

Ποτάμι: Και Ευρώπη και Μπαλτάς δε γίνεται

Οξεία επίθεση του Ποταμιού κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Ant1news



Για «σκοταδιστικές απόψεις» κατηγορεί το Ποτάμι την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στρέφεται συνολικά κατά της κυβέρνησης για τις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της παιδείας.

«Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί πραγματικά τις δηλώσεις του ότι "το Υπουργείο Παιδείας είναι αυτό που θα κρίνει αν αυτή η κυβέρνηση πέτυχε ή όχι τους στόχους της" τότε πρέπει να θεωρεί την κυβέρνησή του ήδη αποτυχημένη. Η συντηρητική αντιμεταρρύθμιση που προωθεί ο κ. Μπαλτάς και ο κ. Κουράκης και οι σκοταδιστικές απόψεις τους, είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που χρειάζεται η πατρίδα μας», τονίζει το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι «και Ευρώπη και Μπαλτάς δε γίνεται».

«Μια σύγχρονη Παιδεία είναι ο πιο βασικός όρος για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη, δυνατή χώρα. Και αποτελεί πρόκληση για τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που μας στηρίζουν να βλέπουν ότι η Ελλάδα κινείται ολοταχώς στο καταδικασμένο παρελθόν. Αντιθέτως δίνεται άλλοθι στις ακραίες φωνές που προβάλλουν τον σκοταδισμό του Υπουργείου Παιδείας ως παράδειγμα μιας χώρας που κινείται όχι σε ευρωπαϊκή αλλά σε τριτοκοσμική κατεύθυνση», προστίθεται στην ανακοίνωση.