X

Ξεκινά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που οδηγεί στην αλλαγή ηγεσίας

Υποψήφιοι διάδοχοι του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας  Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ant1news

Ξεκινά σήμερα το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα σημάνει την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, με τους υποψήφιους διαδόχους του Ευάγγελου Βενιζέλου να παίρνουν θέσεις μάχης για την επόμενη ημέρα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα απευθύνει το απόγευμα ένα σύντομο χαιρετισμό και η κεντρική ομιλία του θα μεταφερθεί για το Σάββατο, λόγω της αποψινής συζήτησης στη Βουλή.  Χθες σε δηλώσεις του για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων εκτίμησε ότι είναι «εξαιρετικά δυσάρεστη». 

Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε χθες επισήμως σε εκδήλωση την υποψηφιότητά της. Στην ομιλία της άφησε σαφείς αιχμές έναντι όλων όσοι προτείνουν την αυτοδιάλυση του κόμματος και απέρριψε το ενδεχόμενο μεταβατικής λύσης ή απορρόφησης από άλλες δυνάμεις, μιλώντας για «απολίτικους, ευκαιριακούς, δήθεν ευρωπαϊκούς πόλους». Είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ουρά κανενός, είτε λέγεται Ν.Δ. είτε ΣΥΡΙΖΑ». 

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των υποψηφίων για την προεδρία, σε δηλώσεις του χθες, απέρριψε το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος του ΠΑΣΟΚ. «Αυτό που επιθυμώ από το συνέδριο είναι σεβασμός στο όνομα και στα σύμβολα και μετεξέλιξη προς την κατεύθυνση της Δημοκρατικής Παράταξης», είπε.

Υποψήφιος είναι και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρότι πιθανότατα τελικά θα παραμείνει στην Ευρωβουλή.