X

Δένδιας: Οι απόψεις μου είναι διαφορετικές από του Προέδρου

«Στην απευκταία περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους, θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος να εξετάσει από κοινού πώς θα καταστεί μικρότερη η βλάβη για τη χώρα», επισημαίνει.

Ant1news



Ιδιαίτερα ανήσυχος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους εμφανίζεται ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ εκφράζει παράλληλα τη διαφωνία του για τις επιλογές του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

«Είναι προφανές ότι οι απόψεις μου είναι διαφορετικές από τις απόψεις του Προέδρου της ΝΔ, τόσο για τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα όσο και για τα αίτια της ήττας, τη μετέπειτα στάση μας και τις προοπτικές του κόμματος. Τις απόψεις μου αυτές τις διατύπωσα ενώπιον του κ. Σαμαρά. Δεν είναι ζήτημα προσωπικής διαφοράς, τουλάχιστον καθόσον με αφορά», τονίζει ο κ. Δένδιας.

Για την πορεία της ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος, επιμένει ότι πρέπει να συζητηθεί η φυσιογνωμία και ο λόγος που αρθρώνει και κάνει λόγο για «πολλαπλές ευθύνες» στην ηγεσία και τα ηγετικά στελέχη.

Όσον αφορά, δε, στο μείζον ζήτημα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Δένδιας τονίζει: «επιτρέψτε μου να είμαι ακόμη εξαιρετικά επιφυλακτικός για την οριστική έκβαση των συζητήσεων. Επί σχεδόν 5 μήνες πλέον, παρακολουθούμε μια διαπραγμάτευση χωρίς αρχή και τέλος, με την κυβέρνηση να τροφοδοτεί "πανηγυρικά" σενάρια τα οποία στη συνέχεια διαψεύδονται. Είναι προφανές ότι φοβάται να έρθει αντιμέτωπη με τη διάψευση των προεκλογικών εξαγγελιών της, αλλά παράλληλα διαπιστώνει ότι μια έξοδος από το ευρώ θα είναι πραγματική καταστροφή, την οποία θα χρεωθεί. Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι όσο καθυστερεί η συμφωνία, η πραγματική οικονομία βουλιάζει κι άλλο, κλείνουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις και χάνουν τη δουλειά τους ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι».

«Στην απευκταία περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους, θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος να εξετάσει από κοινού πώς θα καταστεί μικρότερη η βλάβη για τη χώρα», προσθέτει και σημειώνει πως εάν επιτευχθεί συμφωνία «δεν μπορούμε να την καταψηφίσουμε επί της αρχής». Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι θα είναι καθοριστική η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.