X

Γεννηματά, Κωνσταντινόπουλος και Λοβέρδος διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Τρεις θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την προεδρία του κινήματος, καθώς ο κ. Χειμωνάς δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές.

Ant1news

Η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι τελικά οι διεκδικητές της προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια ομιλία του παρέδωσε τη σκυτάλη, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από την προεδρία του κινήματος αλλά όχι και από την πολιτική και ευχόμενος «καλή τύχη» για την συνέχεια.

Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο συνέδριο του κόμματος. Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές. Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος ήθελε να είναι υποψήφιος δεν συγκέντρωσε υπογραφές από το 10% των συνέδρων, όπως ορίζει το καταστατικό και δεν είναι τελικά υποψήφιος.

Το μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ θα είναι ανοικτό για εγγραφές μέχρι την επόμενη Κυριακή. Όποιος εγγράφεται θα αντιπαραβάλλεται με τους εκλογικούς καταλόγους κάθε δήμου. Εκλογή από την βάση ήθελαν και πέτυχαν οι Γεννηματά και Λοβέρδος ενώ ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε προτείνει να έχουν δικαίωμα ψήφου οι 40.000 που εγράφησαν και εξέλεξαν συνέδρους, θέση που υποστήριξε και ο γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης αλλά δεν «περπάτησε».

Χθες το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ απέρριψε όλες τις κατατεθειμένες τροπολογίες επί του καταστατικού πλην μίας, που προέβλεπε τα κομματικά στελέχη, βουλευτές, ευρωβουλευτές και οι Υπουργοί  να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, συνεπώς ορίστηκε ασυμβίβαστο για τον γραμματέα του κόμματος.

Σήμερα πέφτει η αυλαία του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με τις εκλογές για την ανάδειξη των 130 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι οποίες γίνονται στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7μ.μ.

Η ομιλία Γεννηματά στο συνέδριο

Η ομιλία Λοβέρδου στο συνέδριο

Η ομιλία Κωνσταντινόπουλου στο συνέδριο