X

Μηλιός: Δεν συνιστά "χρεοστάσιο" η μη πληρωμή δόσεων στο ΔΝΤ

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει η χρηματοδότηση των Ελληνικών Τραπεζών από τον ELA.

Ant1news

Η καθυστέρηση της πληρωμής στο ΔΝΤ δεν είναι υποχρεωτικά χρεοστάσιο, υποστήριξε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός.

"Δεν είναι η συντέλεια του κόσμου είναι μια διαδικασία που επιταχύνει τα πράγματα. Χρεοστάσιο σημαίνει ότι η χώρα καθυστερεί τις πληρωμές, διότι επιδιώκει μια συμφωνία που να είναι συμβατή με την πολιτική της" διευκρίνισε ο κ. Μηλιός μιλώντας στο Mega. 

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει η χρηματοδότηση των Ελληνικών Τραπεζών από τον ELA και επισήμανε ότι δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αλλά σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν αυτό το σενάριο θα περιέχει κινδύνους όσον αφορά στην χρηματοδότηση, απάντησε πως ενδεχόμενη μη πληρωμή των δόσεων δεν συνεπάγεται διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από τον ELA.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί σε περίπτωση πιστωτικού γεγονότος, απάντησε πως όταν συμβαίνει πιστωτικό γεγονός, τότε ανοίγει ο δρόμος για διαπραγμάτευση περί αναδιάρθρωσης χρέους. Εκτίμησε δε, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πανικός στις τράπεζες.

Κληθείς να απαντήσει αν θα τον ενδιέφερε η θέση του εκπροσώπου της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Γιάννης Μηλιός απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο κατηγορηματικά.

"Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει συγκεκριμένες πολιτικές, υπάρχουν πολλά στελέχη της Ελλάδας που έχουν ασκήσει με επιτυχία τον ρόλο τους. Νομίζω ότι η κυβέρνηση μπορεί να το λύσει το πρόβλημα. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο", ήταν η απάντηση του μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.