X

Σήμερα εκλέγεται ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Αντίστροφη μέτρηση στο ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή της ηγεσίας, μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Τι δήλωσαν Γεννηματά, Λοβέρδος και Κωνσταντινόπουλος.

Ant1news

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν τον 5ο πρόεδρο του κόμματος, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από την ηγεσία, ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.

Η ψηφοφορία διεξήχθη από τη βάση με ανοιχτό μητρώο, που σημαίνει ότι, πέρα από τα ήδη εγγεγραμμένα στους καταλόγους μέλη, μπορούσαν να ψηφίσουν και όσοι προσήλθαν και θέλησαν να εγγραφούν.

Τη θέση του προέδρου διεκδικούν η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Για την εκλογή προέδρου απαιτείται ποσοστό 50%+1 και αν δεν το συγκεντρώσει κανείς από τους τρεις υποψήφιους θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος.

Οι κάλπες, που άνοιξαν στις 09.00 το πρωί έως τις 19.00, στήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Δήμο, στα ίδια σημεία που είχαν στηθεί και για την εκλογή των αντιπροσώπων στο 10ο συνέδριο.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος στη Μεταμόρφωση και αμέσως μετά δήλωσε ότι «η σημερινή ημέρα θα είναι αφετηρία για την ανασυγκρότηση του κόμματος».

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά, η οποία διεκδικεί και αυτή την προεδρεία του Κόμματος, αφού ψήφισε δήλωσε ότι «σήμερα είναι ημέρα συμμετοχής και απόφασης», τονίζοντας πως «μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή». 

«Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας» υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ψήφισε στη Θεσσαλονίκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Ο ίδιος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε Γεννηματά, Κωνσταντινόπουλο και Λοβέρδο και τόνισε ότι θα παραμείνει ενεργός.

Τα αποτελέσματα των εκλογών θα μεταδοθούν το βράδυ διαδικτυακά από τον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουμε ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων είχαν πάρει μέρος 35.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ.