X

Μητρόπουλος: Στη φαρέτρα του Πρωθυπουργού εκλογές ή δημοψήφισμα

Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τη ρήξη, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, σημείωνοντας ότι «η διαπραγμάτευση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα».

Ant1news

Την απαισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή το τελεσίγραφο Τουσκ, για το οποίο σημείωσε ότι «τορπίλισε τη διαπραγμάτευση».

«Δεν θέλουν πολιτική διαπραγμάτευση για αυτό τον λόγο έβαλαν EuroWorking Group και Eurogroup πριν από τη Σύνοδο» είπε ο κ.Μητρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι «είμαστε πάνω σε μια κλωστή. Εάν δεν υποχωρήσουν οι Θεσμοί σημαίνει ότι περιμένουν την υποταγή του Τσίπρα. Θα είναι μια δύσκολη Δευτέρα».

Προβλέποντας το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που θα λάβουν χώρα την Δευτέρα, ευχήθηκε «όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη συμφωνία, εφόσον δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τη ρήξη ως πολιτική δύναμη και κοινωνία. Λύση την οποία επιδίωκε ο Τσίπρας δυστυχώς δεν τη βλέπω».

Για την περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος, όπως και ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έκανε λόγο για δημοψήφισμα, έτσι και ο κ.Μητρόπουλος είπε ότι:

«Η διαπραγμάτευση δεν απέδωσε αυτά που περίμενε ο ελληνικός λαός. Στη φαρέτρα του πρωθυπουργού οι εκλογές και το δημοψήφισμα».

Σχετικά με τους 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της Προέδρου της Βουλής για διαγραφή του χρέους, σημείωσε ότι «απαιτούνται πολύ λεπτοί χειρισμοί από την κυβέρνηση. Είναι αντίφαση να ζητάς να σου διαγράψουν το χρέος το οποίο δεν αναγνωρίζεις».

Αιχμές άφησε τέλος, προς τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, για το οποίο δήλωσε ότι  «υπερβάλουν ορισμένοι ως προς τις συνέπειες που θα έχει ένα Grexit για την Ευρώπη. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα αυτή την περίπτωση απ’ότι στο παρελθόν».