X

Ποτάμι: Για ποιο λόγο επαίρεται ο κ. Φυτράκης;

Ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης στην ουσία επιβεβαιώνει ότι η ρύθμιση για τους κρατουμένους με αναπηρία άνω του 80% ήταν φωτογραφική, αναφέρει το Ποτάμι.

Ant1news



Ευθεία επίθεση κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή τις μαζικές αποφυλακίσεις κρατουμένων το τελευταίο διάστημα.

«Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπερήφανος δήλωσε πρόσφατα ότι περί τα 2.000 άτομα έχουν αποφυλακιστεί από τις φυλακές της χώρας τον τελευταίο ενάμιση μήνα βάσει των σχετικών διατάξεων του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4322/2015. Ωστόσο είναι άξιο απορίας για ποιο λόγο επαίρεται ο κ. Φυτράκης. Και τούτο διότι λες και θα μπορούσε να έχει γίνει κάτι διαφορετικό, αφού η απόλυση ήταν αυτόματη χωρίς την εκτίμηση οποιουδήποτε κριτηρίου εκτός του ύψους της ποινής και του χρόνου έκτισης. Σημειώνεται δε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παρασχεθεί κανένα στοιχείο σχετικά με τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει οι αποφυλακισθέντες», αναφέρει το Ποτάμι και συνεχίζει την κριτική του.

«Την ίδια στιγμή ο Γενικός Γραμματέας με τα λεγόμενά του στην ουσία επιβεβαιώνει ότι η ρύθμιση για τους κρατουμένους με αναπηρία άνω του 80% ήταν φωτογραφική, καθώς για μία μόνο κρατούμενη έχει εφαρμοσθεί η ρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω διάταξη είχε προκαλέσει δικαιολογημένα θύελλα αντιδράσεων σε μεγάλο μέρος του νομικού κόσμου και σε κοινωνικές οργανώσεις θυμάτων τρομοκρατίας. Υπενθυμίζεται δε ότι το Ποτάμι είχε έγκαιρα επισημάνει ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη, θέση που δυστυχώς αποδεικνύεται βάσιμη», προστίθεται στην ανακοίνωση.