X

Σαμαράς: Αδιαπραγμάτευτη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται στην Κυβέρνηση και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ  και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για την «μεγάλη εθνική συνεννόηση».

Ant1news

Αδιαπραγμάτευτη» χαρακτηρίζει «την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  

«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, «θα σήμαινε ανυπολόγιστη καταστροφή. Θα χάναμε τώρα πολλαπλάσια από όσα έχασε η χώρα από την αρχή της κρίσης. Και θα τα χάναμε μέσα σε λίγες εβδομάδας, όχι σε έξι χρόνια. Καμιά κοινωνία δε μπορεί να το αντέξει αυτό. Και καμιά δημοκρατία…».

Στο άρθρο του, ο πρώην Πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αλλαγή πολιτικής», συμπληρώνοντας  «μπορούμε ακόμη να ανατρέψουμε αυτό το αδιέξοδο, δίνοντας ώθηση στις μεταρρυθμίσεις, προωθώντας ακόμη ταχύτερα αποκρατικοποιήσεις και επιλέγοντας ξεκάθαρα τον περιορισμό του μεγάλου κράτους αντί για νέους φόρους».

«Η μεγάλη εθνική συννεννόηση» 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ «τη μεγάλη εθνική συνεννόηση, ως μια τελευταία ευκαιρία για να απαλλαγεί από τα "βαρίδια" και τις ιδεοληψίες του».

Επισημαίνει ότι «η πρόταση αυτή, ισχύει και γι’ όλους τους άλλους» και προσθέτει ότι «όταν η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ, δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό να ολιγωρούν ή να διστάζουν».

Επίθεση στην Κυβέρνηση

Ο πρώην Πρωθυπουργός επιτίθεται στην Κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «ενώ παρέλαβε τη χώρα σε πλεονάσματα και ανάκαμψη, έχασε πολύτιμο χρόνο, βούλιαξε την οικονομία πάλι σε ελλείμματα και ύφεση και δεν μπορεί να αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών».

Όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση «υποβάθμισε την διαπραγματευτική της θέση. Κατάφερε να απομονώσει την Ελλάδα από παντού, πυρπολώντας τον κόσμο όλο με δηλώσεις εξωφρενικές. Και τώρα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό δίλημμα: Μια πολύ κακή συμφωνία ή μια ολέθρια χρεοκοπία, με ή χωρίς έξοδο από το ευρώ».