X

Θεοδωράκης: Ο χρόνος τελειώνει μαζί με το πρόγραμμα

Δεν κάνουμε δημοψηφίσματα επειδή βρισκόμαστε σε αδιέξοδο στο κόμμα μας, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να συμφωνήσει με τους εταίρους.

Ant1news

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στον Πρωθυπουργό, για την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

«Η κυβέρνηση είχε στήριξη και εντολή να διαπραγματευτεί αλλά αντί να κάνει μια έντιμη συμφωνία ή να αρνηθεί καταφεύγει στον λαό να πάρει την απόφαση. Αυτή δεν είναι αντρίκεια πολιτική απόφαση» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε παρέμβαση που έκανε στο Star, προσθέτοντας ότι «η μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αφήνει απροστάτευτο στις ορέξεις των αγορών τον φτωχό και μεροκαματιάρη γιατί εκείνος είναι που θα πληγεί περισσότερο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον κ.Τσίπρα «να σκεφτεί καλά το μέλλον της χώρας και το δικό του» προειδοποιώντας τον ότι ο χρόνος τελειώνει το βράδυ της Τρίτης, μαζί με το ελληνικό πρόγραμμα.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει μια συμφωνία και να απομακρυνθεί από τον επικίνδυνο δρόμο του δημοψηφίσματος. Υπερασπίζομαι τα δημοψηφίσματα και πρέπει να γίνονται αλλά το συγκεκριμένο γίνεται σε τραγικά δύσκολη στιγμή. Δημοψηφίσματα δεν κάνουμε επειδή βρισκόμαστε σε αδιέξοδο στο κόμμα μας» είπε αναφερόμενος στο δημοψήφισμα.

Αναφερόμενος στους συμμάχους της Ελλάδας στη διεθνή πολιτική σκηνή, σημείωσε ότι «κάθε ώρα χάνεται κι ένας σύμμαχος». «Ο Ολάντ, ο Ρέντσι, ο Κινέζος πρωθυπουργός, οι Αμερικανοί, όλοι λένε ‘’μην πάτε να φύγετε από το λιμάνι της Ε.Ε.’’. Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι δεν φεύγουμε από το λιμάνι, αλλά οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι δεν συμμερίζονται την άποψη του» σημείωσε.

Σχετικά με το κείμενο που πρόκειται να τεθεί σε δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή, υπογράμμισε ότι «το κείμενο Γιούνκερ, είναι ένα κείμενο εργασίας και όχι η τελική πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι άλλη είναι η τελική πρόταση κι αυτή είναι η πρόταση της Παρασκευής. Αυτή θα έπρεπε να βάλει σε ψηφοφορία ο κ. Τσίπρας. Αυτή ετέθη στην κυβέρνηση, όμως εκείνη σηκώθηκε κι έφυγε από τη διαπραγμάτευση πριν εκείνη ολοκληρωθεί. Πότε τέθηκε από τους εταίρους το ζήτημα της μείωσης μισθών και συντάξεων;» διερωτήθηκε και τοποθετούμενος επί των δύο προτάσεων, είπε «εμείς βλέπουμε ότι ο κ. Τσίπρας προτείνει 8 δις ευρώ και οι εταίροι 8,5 δις. Για εμάς και οι δύο προτάσεις έχουν προβλήματα».

«Η μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αφήνει απροστάτευτο στις ορέξεις των αγορών τον φτωχό και μεροκαματιάρη γιατί εκείνος είναι που θα πληγεί περισσότερο» είπε επικαλούμενος τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι «από τη Δευτέρα βρισκόμαστε σε μηδενική βάση» προβλέποντας ότι «θα μας δώσουν ένα μνημόνιο να το υπογράψουμε γιατί δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί ο κόσμος το καλοκαίρι».

Διερωτήθηκε πού θα βρεθούν χρήματα για την αποκατάσταση της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, αν φύγουμε από το πρόγραμμα και κλείνοντας τόνισε ότι «το πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι ότι επέλεξε να είναι αρχηγός μιας κομματικής παρέας και όχι Πρωθυπουργός. Θεώρησε ότι είναι καλύτερο να έχει στο πλάι του ευχαριστημένο τον κομματικό στρατό κι αυτό δεν τον τιμά».