X

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Το «ναι» στήνει κάλπες τον Σεπτέμβριο

Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα δημοψήφισμα που έχει χάσει, τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Εκλογές τον Σεπτέμβριο εάν η κάλπη αναδείξει το «ναι» την Κυριακή βλέπουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα δημοψήφισμα που έχει χάσει.

Όπως τονίζουν, η παρούσα κυβέρνηση δεσμεύεται σε αυτή την περίπτωση με αποδοχή της πρότασης των δανειστών, ενώ εκτιμούν ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από τη Βουλή, καθώς η ετυμηγορία των πολιτών είναι ισχυρότερη, διευκρινίζουν και προσθέτουν πως αυτό που θα έρθει προς ψήφιση θα είναι οι εφαρμοστικοί νόμου που θα την συνοδεύουν.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η κυβέρνηση στην περίπτωση του «ναι» δεν πρόκειται να παραιτηθεί, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε, εξελέγη από το λαό και θα δώσει ξανά την εντολή στο λαό, σημειώνοντας ότι δεν θα μετέχει σε οικουμενικά σχήματα, και κάνοντας την εκτίμηση ότι θα προκηρύξει εκλογές για τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας ότι δεν παραδίδουμε την εντολή που μας έδωσε ο λαός σε κανέναν. 

Έχουμε θετικό σήμα συμφωνίας, έλεγαν πάντως, και επεσήμαναν πως εάν υπερισχύσει το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα ζητηθεί μια νέα συμφωνία. Όσο για τα περί επιστροφής στη δραχμή, αυτά είναι αστεία πράγματα, σημειώνουν με νόημα.