X

«Γύρισε» την έδρα μετά τη διαγραφή ο Δαμαβολίτης

Στην επιστολή του σημειώνει ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι για τον ίδιο ευρώ ή δραχμή.

Ant1news



Την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε ο Κώστας Δαμαβολίτης, ο οποίος το πρωί διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ επειδή δήλωσε ότι θα πει «ναι» στο δημοψήφισμα.

Στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, ο Κώστας Δαμαβολίτης αναφέρει πως το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι για τον ίδιο ευρώ ή δραχμή και σημειώνει ότι «σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός επιλέξει το «όχι», θεωρώ ότι αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προσωπικά δεν μπορώ να συνηγορήσω σε κάτι τέτοιο».

Εξηγώντας πως μεταφράζεται για τον ίδιο η επικράτηση του «ναι» ή του «όχι», διερωτάται εάν η ελληνική κοινωνία θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των δυσβάσταχτων μέτρων που θα προκύψουν από ένα ναι σε μια καινούργια συμφωνία, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι «με το όχι» έχουμε μια ενέργεια υψηλού ρίσκου, στην οποία αν η Ευρώπη δεν ανταποκριθεί με διαλλακτικότητα, η πατρίδα οδηγείται στο κενό, χωρίς εναλλακτική λύση, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς ευρώ και χωρίς δραχμή, εφόσον δεν έχει γίνει η απαιτούμενη διαδικασία για την περίπτωση αλλαγής του νομίσματος».

Τονίζει πάντως, ότι θεωρεί τον Πάνο Καμμένο έντιμο άνθρωπο και καθαρό πατριώτη, με τον οποίο όμως έχει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη.

Την ίδια ώρα, απόσταση από την κυβερνητική γραμμή παίρνουν και άλλοι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι οποίοι τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος.



Η επιστολή του Κώστα Δαμαβολίτη: