X

Κουτσούμπας: Άλλοθι για νέα μνημόνια το δημοψήφισμα

«Η κυβέρνηση προτείνει το ΟΧΙ, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας..

Ant1news


Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής «ισοδυναμούν με αποδοχή ενός νέου μνημονίου, του χειρότερου ίσως από αυτά που έχουμε γνωρίσει» και οδηγούν τον λαό σε τραγωδίες υποστήριξε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην συγκέντρωση του κόμματός του στο Σύνταγμα.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα άλλοθι για νέα μνημόνια και κάλεσε τον λαό να ξεφύγει από το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ και να δείξει τη θέλησή του για τη δική του αυτοτελή, ανεξάρτητη πορεία, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, διεθνώς και στην περιοχή μας.

Παράλληλα, υπογράμμισε «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του στην κυβέρνηση και στο δημοψήφισμα, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, ζητάνε από το λαό μέσω του ΟΧΙ να τους δώσει το δικαίωμα να υπογράψουν ένα μνημόνιο», προσθέτοντας ότι «με το ΟΧΙ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έκανε στο παραπέντε προς την Ε.Ε., το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, ζητά από το λαό, ο οποίος προβληματίζεται φοβισμένος από το κλείσιμο των τραπεζών και το κούρεμα μισθών και συντάξεων, να υποταχθεί πλήρως στη λυκοσυμμαχία και μάλιστα να αισθάνεται αξιοπρεπής και υπερήφανος».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα «η κυβέρνηση, προτείνει το ΟΧΙ, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ και είναι έτοιμη να συμβιβαστεί πλήρως με το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ». Από την άλλη μεριά, πρόσθεσε «η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί τους με το ΝΑΙ και την πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να τους δώσει ο λαός άφεση αμαρτιών και να εμφανιστούν σαν σοβαρό μπλοκ δυνάμεων».

Ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ κάλεσε, τέλος, τον λαό να στείλει στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο που δεν χωράει παρερμηνείες. Να πέσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που γράφει: «ΟΧΙ» στην πρόταση Ε.Ε. - ΕΚΤ - ΔΝΤ. «ΟΧΙ» στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία». Κι ας το βγάζουν άκυρο».