X

Θεοδωράκης: Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές

Δεν είναι ώρα για να αναζητήσουμε ευθύνες, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για αναζήτηση θετικής κατάληξης

Ant1news

 «Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το οποίο διήρκησε περίπου επτά ώρες.

Όπως είπε, δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες και θα πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες κρίσιμες στιγμές και να έχουμε θετική κατάληξη τις επόμενες ώρες. «Αν τα πράγματα ηρεμήσουν», πρόσθεσε, «θα είμαστε εδώ για να κάνουμε πολιτική κριτική ο ένας στον άλλο». 

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ακόμη ότι κατά τη σύσκεψη επεσήμανε ότι «η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη, αλλά θα πρέπει να διαψεύσουμε όλους αυτούς που θεωρούν ότι η ΕΕ μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει χωρίς τους Έλληνες». 

Όπως είπε στις δηλώσεις του ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε μια πρόταση στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να μην δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συζήτησης μέχρι να λήξει ο «κόκκινος συναγερμός». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκης συμφώνησαν όλοι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αυτή την πρόταση.

Υπάρχει η ανάγκη, είπε, οι πολιτικοί αρχηγοί να είναι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι, ενώ τόνισε ότι η ευθύνη της διαπραγμάτευσης είναι του πρωθυπουργού.