X

Μεϊμαράκης: Προέχει η σωτηρία της χώρας – να περιμένουν οι υποψήφιοι

Οι δηλώσεις του προσωρινού προέδρου της ΝΔ, έχουν ως βάση ότι αυτό που προέχει των εσωκομματικών διαδικασιών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ant1news

Όλες οι δηλώσειςς του κ. Μεϊμαράκη από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου μετά την αποχώρηση Σαμαρά, περιέχουν ένα σαφές μήνυμα: Οι επίδοξοι μνηστήρες της προεδρικής καρέκλας θα πρέπει να περιμένουν ώστε να προηγηθεί η επίτευξη της συμφωνίας που θα οδηγήσει τη χώρα μακριά από τον εφιάλτη της χρεοκοπίας.

Αυτό φαίνεται πως έχει γίνει αντιληπτό από τους «δελφίνους», οι οποίοι αν και δειλά έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούν τις προθέσεις τους, φαίνεται πως εναρμονίζονται με την παρότρυνση του κ. Μεϊμαράκη. Αυτό αναμένεται άλλωστε να συζητηθεί και στη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου του κόμματος που θα λάβει χώρα στις 17:00 σήμερα το απόγευμα.

Ο προσωρινός πρόεδρος είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον κ. Σαμαρά ο οποίος τον έχει διαβεβαιώσει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του για ότι χρειαστεί. Οι πληροφορίες από το εσωτερικό της ΝΔ αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει προλάβει να ασχοληθεί με τα βήματα που θα χρειαστούν να γίνουν στη ΝΔ προκειμένου να οδηγηθεί στην εκλογή νέου προέδρου, αλλά κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Στις προθέσεις του κ. Μεϊμαράκη είναι η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα, αλλά και να λάβει ο κ. Μεϊμαράκης μια «νομιμοποίηση» προκειμένου να χειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα που θα προκύψουν με επίκεντρο τη διαπραγμάτευση.