X

Ποτάμι: όχι σε κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ναι σε άλλα σχήματα

Στήριξη στον Τσίπρα, κάλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ να μην "λιποτακτήσει", επίθεση στους δανειστές για "παράλογες απαιτήσεις".

Ant1news

Επίθεση στους δανειστές για παράλογες απαιτήσεις και αμφισβήτηση της διευρυμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 251 βουλευτών εξαπέλυσε το Ποτάμι, το οποίο επαναλαμβάνει, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια  εξαιρετικά σκληρή διαπραγμάτευση στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης ότι οι δανειστές πρέπει να καταλάβουν ότι δεν διαπραγματεύονται μόνο με την Κυβέρνηση, αλλά με την συντριπτική πλειονότητα του πολιτικού κόσμου.

Παράλληλα, όπως προέκυψε απο κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού, το Ποτάμι θα στηρίξει τις επόμενες πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή, ενώ παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην λιποτακτήσουν.

Όπως αναφέρουν στελέχη του Ποταμιού, την σύσκεψη απασχόλησε και το ενδεχόμενο κυβερνητικής αστάθειας. Τονίζοντας ότι οι καιροί επιβάλλουν την μέγιστη εθνική συνεννόηση και ενότητα, το Ποτάμι διευκρινίζει ότι δεν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον Σύριζα, αλλά είναι στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα για εξεύρεση λύσης τόσο στο επίπεδο προσώπων και προτάσεων, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη του, ρίχνοντας νερό στον μύλο των σεναρίων για ανασχηματισμό, τον οποίο προανήγγειλε ο Τέρενς Κουίκ, αλλά και σε εκείνα για την "ανάγκη" λόγω των πιέσεων και των εξελίξεων να υπάρξει νέα κυβέρνηση με την συμμετοχή περισσότερων κομμάτων ή σε άλλα που κάνουν λόγο για κυβέρνηση τεχνοκρατών

Αναλυτικά, η σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Σχεδιασμού, κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

-Το Ποτάμι συνεχίζει να πιστεύει ότι οι καιροί επιβάλλουν τη μέγιστη εθνική συνεννόηση και γι αυτό θα υπερασπιστεί την ανάγκη ύπαρξης εθνικής ενότητας.

-Επιβεβαίωσε την απόφαση του Κινήματος να στηρίξει στη Βουλή τις επόμενες πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα.

-Συζήτησε το θέμα της κυβερνητικής αστάθειας και κάλεσε τον Σύριζα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην λιποτακτήσει.

-Το Ποτάμι δεν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον Σύριζα αλλά είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για εξεύρεση λύσης τόσο στο επίπεδο προσώπων και προτάσεων.

-Οι εταίροι και δανειστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν διαπραγματεύονται μόνο με την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά με την συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου. Απ´ την στιγμή που υπάρχει διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 251 βουλευτών, δεν μπορούν να αμφισβητούν και να χουν παράλογες απαιτήσεις.