X

Παραιτήθηκε ο Νίκος Χουντής

Η αρχή του ανασχηματισμού και η εσωτερική «εκκαθάριση» στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι γίνεται με τον Νίκο Χουντή. Είχε πει ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Ant1news



Την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα υπέβαλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής, μία εξέλιξη που θεωρείται ως η αρχή του... ξηλώματος του κυβερνητικού και εσωκομματικού "πουλόβερ" ενόψει της ψήφισης των κρίσιμων νομοσχεδίων αυτή την εβδομάδα, με δεδομένων των αντιρρήσεων και διαφωνιών που είχαν εκφραστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Ο κ. Χουντής είναι ο πρώτος επιλαχών στη λίστα ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβει τη θέση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος από την πρώτη ημέρα της εκλογής του είχε πει ότι μετά από ένα χρόνο θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο θα παραιτηθεί.

Με την παραίτηση του Νίκου Χουντή, ο οποίος ήταν μεταξύ 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν δηλώσει δημόσια ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα, φαίνεται ότι ξεκινά τόσο ο κυβερνητικός ανασχηματισμός όσο και η εσωτερική «εκκαθάριση» στο κόμμα. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει ήδη από σήμερα μπαράζ συσκέψεων στο Μαξίμου, ώστε να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Οι 15 βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως η προταση στην ουσία συνιστά άλλο ενα πρόγραμμα λιτότητας που θα επιδεινώσει την ύφεση. Τη δηλωση συνυπέγραφε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.