X

Καμμένος: Δεν συναινούμε στην συμφωνία

Παρείχε πλήρη στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα, "άφησε ανοιχτά" όλα τα ενδεχόμενα για την στάση των ΑΝΕΛ στην Βουλή, απέκλεισε συμμετοχή σε Κυβέρνηση "ειδικού σκοπού".

Ant1news

Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας και άλλων χωρών στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Πραξικόπημα, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, που έφτασε, όπως είπε, σε σημείο να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός με κατάρρευση των τραπεζών και κούρεμα καταθέσεων. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καμμένος ο  εκβιασμός αυτός διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, "ο πρωθυπουργός για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη έφτασε στην συμφωνία. Μια συμφωνία που δεν είναι κοντά στις αρχές μας".

"Σε αυτήν τη συμφωνία η οποία φέρνει πολλά νέα δεδομένα, μιλά για 50 δισεκατομμύρια εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλά για διατάξεις αλλαγών νόμου, όπως τον κώδικα πολιτικής δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και των συνταγματικών αξιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας "θα προχωρήσουμε μαζί, προκειμένου ενωμένοι, ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση, να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων πολιτών", ωστόσο δεν αποσαφήνισε τι θα πράξει ο ίδιος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ αναφορικά με την ψήφιση ή μη των προαπαιτούμενων της συμφωνίας που επήλθε στην Σύνοδο Κορυφής, η οποία όπως είπε επιβλήθηκε με εκβιασμούς και είναι "έξω" από την εξουσιοδότηση που παρείχε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και η Βουλή με την ψηφοφορία του περασμένου Σαββάτου.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρέμεμψε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης για να καθοριστεί η τελική στάση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι "ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα το οποίο του τέθηκε χθες τη νύχτα. Η Βουλή των Ελλήνων έχει το λόγο".

Ερωτώμενος για την πιθανότητα κυβέρνησης εθνικού σκοπού ή αναζήτησης απο τον Αλέξη Τσίπρα στηρίγματος σε άλλη πολιτική δύναμη, ο κ. Καμμένος ο Πρωθυπουργός σας είπε ότι θα στηριχθεί σε κάποια άλλη πολιτική δύναμη, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι "η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έσπασε, παρ’ όλους τους εκβιασμούς και τις συμβουλές, Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε. Δεν πρόκειται, όμως, εμείς να δεχθούμε να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού με εταίρους εκείνους, που την ώρα που ο Πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα, δήλωναν δημόσια ότι τα δίνουμε όλα, ακρωτηριάζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια του Πρωθυπουργού.