X

«Σιγή ασυρμάτου» από την Αριστερή Πλατφόρμα

Τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για την «επόμενη ημέρα» της ψηφοφορίας, στη Βουλή.

Ant1news


Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Τρείς ώρες διήρκεσε  η έκτακτη συνεδρίαση της Αριστερής Πλατφόρμας. Στο επίκεντρο βρέθηκε η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές και υπουργοί που πρόσκεινται σε αυτή, μετά την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή, με δεδομένη την ξεκάθαρη αποδοκιμασία της συμφωνίας από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστό το περιεχόμενο της.

Κανένα στέλεχος, ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει το παραμικρό στίγμα για τις επόμενες κινήσεις που καταστρώνει η αριστερή τάση. Στα πηγαδάκια, πάντως, που δημιουργήθηκαν στο περιθώριο της συνεδρίασης, αρκούνταν να απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο ρήξης, με δική τους επιδίωξης, σημειώνοντας ότι: ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς, από που να φύγουμε". Την ίδια άποψη εξέφρασαν άλλωστε και κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με συγκεκριμένες αναφορές στην ανάγκη να μην επαναληφθεί η ιστορία της διάσπασης του ΚΚΕ.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα εκφραστεί η αντίθεσή τους  στην αυριανή συνεδρίαση, μέλος της αριστερής πλατφόρμας τόνιζε με νόημα στον www.ant1news.gr ότι: "αρνητική ψήφος θεωρείται και το παρών." Σχολιάζοντας τα περί διαγραφών όσων δεν υπερψηφίσουν, υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά, ότι η απόρριψη της συγκεκριμένης συμφωνίας "είναι σύμφωνη με την προγραμματική θέση του κόμματος".