X

Δυσφορία της αντιπολίτευσης για το "βάρος" της υπερψήφισης

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Θεοδωράκη. Χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση δίνει στην ψηφοφορία ο πρωθυπουργός. Στο γραφείο του Μεϊμαράκη η Γεννηματά.

Ant1news

Προβληματισμός επικρατεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την πρόθεση βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος να καταψηφίσουν τα μέτρα, την ώρα που τα ίδια καλούνται να στηρίξουν τη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό ότι δεν είναι δυνατόν να αναλάβει η αντιπολίτευση όλο το βάρος της υπερψήφισης της συμφωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του Ποταμιού, εξέφρασε πάντως την πρόθεσή του να δώσει στην ψηφοφορία χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στο γραφείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για να του εκφράσει τον προβληματισμό της σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Νωρίτερα, ο κ. Μεϊμαράκης συνάντησε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αναμένεται και επικοινωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη.