X

Λαπαβίτσας: Να αποσύρουμε τη συναίνεσή μας στη συμφωνία

Πτώχευση και εθνικοποίηση των τραπεζών προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Ant1news


«Να αποσύρουμε τη συναίνεσή μας στη συμφωνία. Να ανασχεδιάσουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα στηρίζεται στις αξίες μας. Αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς έξοδο από το ευρώ», τόνισε ο Κώστας Λαπαβίτσας, από το βήμα του συνεδρίου Democracy Rising.   

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το μόνο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι στην ανάπτυξη ενός σχεδίου εξόδου από το ευρώ, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Εκπλήσσομαι που δεν το βλέπει κανείς μετά από 5 μήνες αποτυχημένων διαπραγματεύσεων...» 

Το σχέδιο ενός οδικού χάρτη εξόδου από το ευρώ περιέχει, σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα,  ορισμένα πολύ ξεκάθαρα πράγματα: «Πρώτον πτώχευση σε ό, τι αφορά στο δημόσιο χρέος. Το όπλο των φτωχών είναι η πτώχευση. Η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει χρεοκοπία για το χρέος της. Η πτώχευση για το χρέος είναι ένας τρόπος για μια βαθιά διαγραφή του. Δεύτερον εθνικοποίηση των τραπεζών. Αποτελεσματική εθνικοποίηση των τραπεζών. Να βρεις τον δημόσιο επίτροπο, μια ομάδα επίλεκτων δημοσίων υπαλλήλων και τεχνοκράτες που ξέρουν τι κάνουν και να διώξεις το ιδιωτικό μάνατζμεντ».