X

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας είναι εθνική συμφορά!

Επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Η τοποθέτησή του για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ant1news

Μακράν τον πιο αποτυχημένο πρωθυπουργό των τελευταίων δεκαετιών, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όση ζημιά κάνανε στην ελληνική οικονομία τα δύο προηγούμενα μνημόνια, τα κάνει σωρευτικά το μνημόνιο Τσίπρα» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «BHMA FM».

Αναλυτικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τη Ν.Δ και τον μεταβατικό πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο προηγούμενος πρόεδρος εξελέγη από τη βάση, είναι αδύνατον να περιορίσεις αυτό το εκλογικό σώμα, αδύνατον. Θα είχες έναν επόμενο πρόεδρο με μικρότερη πολιτική νομιμοποίηση από τον προηγούμενο, αυτό δεν θα ήταν σωστό.

Η εκλογή από τη βάση θα πρέπει να αποφασίζεται με μια περίσκεψη, αν κάποιος θα διαφωνεί με αυτή, αλλά άπαξ κι αποφασιστεί, κατά τη γνώμη μου, δεν παίρνεται πίσω. Θα ήταν σαν να λέγαμε ότι, αποδίδουμε την εκλογή προέδρου σε ένα κλειστό σώμα κομματικής νομενκλατούρας. Το καταστατικό προβλέπει εκλογή από τη βάση. Θα μπορούσε ενδεχομένως το τακτικό μας συνέδριο, του χρόνου ή αν γίνει τακτικό συνέδριο νωρίτερα, θεωρητικά μπορεί να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος. Σέβομαι πάρα πολύ τον κ. Μειμαράκη και πρέπει να σας πω, μέχρι στιγμής, τα πηγαίνει περίφημα στη θέση του προέδρου της ΝΔ και στη Βουλή ήταν πάρα πολύ καλός , αλλά και γενικά, έχει φέρει μια ηρεμία στο κόμμα και νομίζω ότι είναι πραγματικά σε αυτή τη θέση ιδανικός.

Στο συγκεκριμένο θέμα, η προσωπική μου γνώμη είναι διαυγής και καθαρή, δεν νοείται μη εκλογή από τη βάση.

Για το νομοσχέδιο που αφορά τους αγρότες

Όπως ήρθε το πράγμα τώρα με το νομοσχέδιο όπως έχει κατατεθεί, δεν βλέπω λόγο να ψηφίσει η ΝΔ όχι. Ο κώδικας πολιτικής δικονομίας έχει σχεδόν ετοιμαστεί από εμάς και το δεύτερο είναι, ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας, δεν έχει κάτι το τρομερό.

Στο αγροτικό θα ήταν πολύ πιο διαφορετική η στάση της Ν.Δ και είχαμε πει ότι είμαστε έτοιμοι και προτείνουμε ισοδύναμα. Ισοδύναμα πρέπει να βρεθούν, γιατί θα είναι καταστροφή να διπλασιαστεί ο φόρος στους αγρότες.

Το μνημόνιο Τσίπρα, είναι μακράν το χειρότερο από τα τρία. Δηλαδή, όση ζημιά κάνανε στην οικονομία τα δύο προηγούμενα, τα κάνει σωρευτικά το μνημόνιο Τσίπρα και παραπάνω. Μιλάμε για παταγώδη αποτυχία. Φορτώνει φόρους στους αγρότες και στον τουρισμό και στη ναυτιλία. Ποιοι είναι οι βασικοί τομείς για να φέρουν λεφτά στην Ελλάδα; Η αγροτική παραγωγή θέλουμε να αναπτυχθεί και να φέρνει. Ο τουρισμός φέρνει πολλά και η ναυτιλία φέρνει πολλά. Πού αυξάνουμε τους φόρους; Και στους τρεις τομείς, που προσδοκούμε να αυξήσουν τις ελληνικές εξαγωγές και άρα να κάνουν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Είναι τελείως παράλογο.

Για την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κα Βαλαβάνη

Ο Τσίπρας είναι μακράν ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών. Ο άνθρωπος είναι εθνική συμφορά και πέτυχε και την κα Βαλαβάνη πού έχει μυαλό ξουράφι, την οποία και  συγχαίρω για το μυαλό αυτό, δεν την γνωρίζω και τη σέβομαι απόλυτα την κυρία, αλίμονο.

Έχω να κάνω ένα σχόλιο στην κα αυτήν, την κα Βαλαβάνη. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι, ο Ιούλιος Καίσαρ είχε μια παροιμία, η γυναίκα του Καίσαρος, δεν φτάνει να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται ».

Τώρα τι μας λέει η κα Βαλαβάνη; Να πιστέψουμε ότι, η μητέρα της, την τελευταία μέρα πριν τα Capital Controls, με το μυαλό ξουράφι που έχει, αποφάσισε να σπάσει ένα προθεσμιακό λογαριασμό, περίπου 200 χιλιάδων ευρώ , να απαιτήσει να της φέρουν τα λεφτά στο σπίτι, την ίδια μέρα και να μην περιμένει να τα πάνε τη Δευτέρα κι ότι αυτό το έκανε, χωρίς να της έχει πει η κόρη της, που έτυχε να είναι αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, ότι υπάρχει κίνδυνος, να κλείσουν οι τράπεζες τη Δευτέρα. Τώρα όποιος θέλει αυτό το πιστεύει. Εγώ καλόπιστα θα σας πω, ότι επειδή είμαι καλόπιστος άνθρωπος, το πιστεύω, ότι λέει την αλήθεια.

Το πρόβλημα είναι, ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν θα το πιστέψουν κι εκεί η κα Βαλαβάνη έχει πρόβλημα, γιατί δυστυχώς το πρόβλημα, που καλύπτει η κα Βαλαβάνη είναι, ότι η μητέρα της, που έχει μυαλό ξουράφι, δεν εμπιστευόταν την οικονομική πολιτική, που ασκούσε η κόρη της, ως υπουργός κι αποφάσισε να πάρει τα λεφτά της από την τράπεζα.

Γιατί αν έπαιρνα εγώ τα λεφτά μου από την τράπεζα, που έλεγα πόσο συμφορά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει λογική. Το να παίρνει όμως τα λεφτά από την τράπεζα η μητέρα της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, αυτό είναι μεγάλο πολιτικό θέμα. Αυτοτελώς πολιτικό θέμα, ασχέτως αν το ήξερε ή όχι η κα Βαλαβάνη, η κόρη εννοώ. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να παραιτηθεί κι από βουλευτής.