X

Βορίδης: Να εκλεγεί άμεσα αρχηγός στη ΝΔ, διότι είναι ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Έχουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία στηρίζεται στις ψήφους της αντιπολίτευσης προκειμένου να κάνει πολιτικές».

Ant1news


Άμεση εκλογή προέδρου στη ΝΔ ζητεί ο Μάκης Βορίδης εκτιμώντας ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο «να οδηγήσει ο κ. Τσίπρας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές».

«Το άμεσα, σημαίνει ότι ξεκινάει η εσωκομματική διαδικασία τώρα. Άρα είναι πολύ σημαντικό το να υπάρξει ένας αρχηγός της Ν.Δ , ο οποίος θα προκύψει μέσα από μια ανοιχτή, συμμετοχική, πλατιά, μαζική διαδικασία και αυτό να γίνει το γρηγορότερο δυνατό» διευκρινίζει ο κ. Βορίδης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

Θεωρεί ότι η εσωκομματική διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει την 15η Σεπτεμβρίου αλλά, όπως λέει χαρακτηριστικά «αν μου πουν κάποιοι επειδή ανησυχούμε , έλα να την κάνουμε και 15 Αυγούστου, θα τους πω ναι και 15 Αυγούστου». Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ανοίξει συζήτηση περί υποψηφιοτήτων, διότι «δεν τον ενδιαφέρει και δεν έχει μπει καθόλου σε αυτή τη συζήτηση».   

Ως προς την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή επισημαίνει πως δεν έχει καταλάβει πως έχει βγει το όριο των 120.

«Δεν έχει πει κανένας από αυτούς που καταψηφίζουν , ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης , όλοι βγαίνουν και λένε ότι στηρίζουν την κυβέρνηση. Αυτοί βγαίνουν και λένε: “εμείς καταψηφίζουμε τα μέτρα”, καταψηφίζουν τα μέτρα ,αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση , που θα εφαρμόσει τα μέτρα. Αυτό πως γίνεται; Εδώ μιλάμε πάλι για κάτι περίεργα, μυστήρια , συνδικαλιστικά , τα οποία τα είχαμε συναντήσει στο Πανεπιστήμιο και τα οποία προφανώς δεν είναι ιδιαιτέρως σοβαρά, για να πει κανένας ότι κάνει πολιτική» τονίζει ο κ. Βορίδης.

«Είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία στηρίζεται στους ψήφους της αντιπολίτευσης , προκειμένου να κάνει πολιτικές. Αν θεωρεί ότι πρέπει να πάει σε εκλογές, γιατί δεν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ας πάρει την απόφαση, να πάει σε εκλογές. Δεν το ζητάει όμως η αντιπολίτευση αυτό. Εκείνο το οποίο επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι, ότι αυτή τη στιγμή , έχουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας . Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να λυθεί αυτό , θα μπορούσε να διευρύνει τους κυβερνητικούς εταίρους», σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Μάκης Βορίδης καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας, αφού επί πέντε μήνες καταστρέφει την ελληνική οικονομία με πολύ συστηματικό και οργανωμένο τρόπο , αφού τα κάνει πλέον μαντάρα , έρχεται τώρα και λέει: “ελάτε τώρα και ψηφίστε εσείς, γιατί οι δικοί μου δεν ψηφίζουν, όλα αυτά τα οποία εσείς δεν κάνατε και δεν θέλατε”. Εδώ υπάρχει μια πολύ βαθιά αντίφαση, γιατί εγώ δεν θέλω να εγκρίνω τα 11 δις δημοσιονομικό κενό , τα οποία έχει δημιουργήσει ο κ. Τσίπρας».