X

«Κίνημα» με υπογραφές για παραμονή Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ

Διαφορετικά ρεπορτάζ ανεβάζουν τον αριθμό των υπογραφών που έχουν συλλεχθεί από 50 ως 60, σε σύνολο 76 βουλευτών της ΝΔ.

Ant1news

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση από κοινού της Εκτελεστικής Γραμματείας και του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. 

Κερδίζει έδαφος η παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην θέση του προέδρου της ΝΔ και η αναβολή των διαδικασιών για εκλογή νέου προέδρου στις 30 Αυγούστου, ημερομηνία η οποία είχε διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες.

Όπως έγινε γνωστό χθες, με πρωτοβουλία κάποιων βουλευτών, άρχισε η συλλογή υπογραφών για να «πάει πιο πίσω» η διαδικασία της εκλογής προέδρου, με το σκεπτικό ότι λόγω των σοβαρών και καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων η διαδικασία αυτή θα πρέπει να περιμένει.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η πρωτοβουλία αυτή απέδωσε πέραν του αναμενομένου και οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν είναι κάπου ανάμεσα στις 50 με 60, την ώρα που το σύνολο των βουλευτών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φτάνει τους 76.

Τα πάντα βέβαια θα κριθούν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής που θα γίνει την Παρασκευή κατά την διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν υπογράψει το κείμενο είναι ο Μάκης Βορίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι φέρονται ως υποψήφιοι για να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος.