X

«Μένει» στο τιμόνι της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

Δρομολόγηση ως την άνοιξη του 2016 της εκλογής νέου Προέδρου από την βάση, αποφάσισαν τα όργανα του κόμματος. Αύριο η επικύρωση από την Πολιτική Επιτροπή.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

"Τόπο" φαίνεται πως έπισαν οι δεκάδες υπογραφές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με τις οποίες ζητούσαν απο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να μην επιμείνει στην εισήγηση του για εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 30 Αυγούστου, όπως είχε διαρρεύσει, αλλά να μετατεθεί για αργότερα η διαδικασία.

Κατόπιν όλων αυτών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μένει στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος κατέληξαν στην απόφαση να δρομολογηθεί η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την Άνοιξη του 2016.

Όπως αποφασίστηκε, θα τηρηθεί το Καταστατικό του κόμματος, που προβλέπει εκλογή του Προέδρου από την κοινωνία, δηλαδή από την βάση της Νέας Δημοκρατίας, όπως είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2009, οπότε ανεδείχθη στην ηγεσία ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΝΔ, δικαίωμα ψήφου για την εκλογή νέου Προέδρου, θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμα και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία. Αύριο το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για να επικυρώσει την σχετική απόφαση.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Νέας Δημοκρατίας επεσήμαιναν πως «ιστορικά η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτή την ώρα το βασικό είναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πρόκειται για εθνικό στόχο που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και όλο τον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο  ομόφωνα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Προέδρου του  κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφάσισαν να εισηγηθούν την πραγματοποίηση εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την άνοιξη του 2016, σύμφωνα με το Καταστατικό, συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και η τελική εθνική συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα».