X

Σήμερα επικυρώνεται η παραμονή Μεϊμαράκη στη θέση του Προέδρου

Στις 12:00 συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία αναμένεται να επικυρώσει την χθεσινή ομόφωνη απόφαση για εκλογή νέου προέδρου ως την άνοιξη του 2016.

Ant1news

Η συλλογή υπογραφών από τους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ζητούσαν να «πάει προς τα πίσω» η εκλογή προέδρου του κόμματος, είχε προαναγγείλει στην ουσία τις εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Έτσι λοιπόν η εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος αποφάσισαν ομόφωνα στη χθεσινή κοινή τους συνεδρίαση να παραμείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ηγεσία της ΝΔ και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου ως την άνοιξη του 2016.

Όπως αποφασίστηκε, θα τηρηθεί το Καταστατικό του κόμματος, που προβλέπει εκλογή του Προέδρου από την κοινωνία, δηλαδή από την βάση της Νέας Δημοκρατίας, όπως είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2009, οπότε ανεδείχθη στην ηγεσία ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΝΔ, δικαίωμα ψήφου για την εκλογή νέου Προέδρου, θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμα και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία. Αύριο το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για να επικυρώσει την σχετική απόφαση.

Τις αποφάσεις αυτές αναμένεται να επικυρώσει σήμερα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία θα συνεδριάσει στις 12:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα.  Επίσης πριν από την Πολιτική Επιτροπή, θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) που έχει την τυπική αρμοδιότητα για το θέμα των διαδικασιών εκλογής αρχηγού, υπό την προεδρία του γραμματέα, Ανδρέα Παπαμιμίκου.